Recenzie na Trombless

Forma uvoľnenia: Gél

Posúdené hosťami spoločnosti Hotels.com, dátum pridania: 13.03.2017

Výsledok: negatívna spätná väzba

Krása si vyžaduje obetu

Výhody: Lacné, relaxačné, bezpečné pre tehotné ženy

Nevýhody: Nezbaví kŕčových žíl

Od mladosti som pozoroval svoje nohy, topánky s pätami sú krásne, ale záťaž je neuveriteľná, najmä ak často topánky nosíte. V mojej kozmetickej taške je čarovná prútik - Trombless gél, po náročnom dni a odpočinku ju budete rozmazávať. Gel nanášam v noci, hlavne na chodidlá a teľatá, nenápadný zápach, svaly sa uvoľňujú, pokožka je chladná. Vynikajúci prostriedok na prevenciu venóznej dilatácie, je dobre vstrebávaný a dáva nohám ľahkosť. V lete sa dobre vyrovnáva s opuchy a ťažkosťami v nohách. Začal som si všímať, že hviezdy sa objavujú na pokožke s vekom, a Trombless sa ich nezbaví. Droga je lacná, ale spotreba je pomerne veľká, ak ju používate nepretržite, a rozmazáva nielen oblasť až po kolená, ale aj nad ňou..

Posúdené hosťami spoločnosti Marina (hosť), dátum pridania: 14/14/2017

Výsledok: pozitívna spätná väzba

Výhody: rýchla reakcia, vysoká účinnosť, žiadny nepríjemný zápach

Nevýhody: nenájdené

Mám dedičnú predispozíciu na žilové choroby. Mama je neustále trápená bolesťami v nohách a je zdesená z toho, ako jasne sú viditeľné jej žily. Jej babička mala chorobu „slonov“. A môj problém je stále malý, ale tiež nepríjemný - „hviezdy“ na nohách. Preto bol gél s heparínom veľmi užitočný. Gél je bezfarebný, bez nepríjemného zápachu. Odporúča sa používať od troch dní do týždňa. Nebudem hovoriť, že „hviezdy“ vďaka nemu úplne zmizli. Nie. Výrazne však vybledli a samotné nohy prestali bolieť, čo je obzvlášť dôležité. Rozhodol som sa, že gél budem ďalej používať a prestávam v liečbe. Naozaj dúfam, že sa „hviezd“ dokážeme úplne zbaviť.

Posúdené hosťami spoločnosti Antonina (hosť), dátum pridania: 14/14/2017

Výsledok: pozitívna spätná väzba

Výhody: ľahké použitie, efektívne

Nohy sa začali obťažovať už dávno, ale potom neprikladali veľký význam, vydržali. Ale zatiaľ. Došiel som k názoru, že členkový kĺb bol opuchnutý a objavilo sa nejaké tvrdnutie. Vtedy som sa skutočne bál a do nemocnice, kde bol menovaný Trombless, vrhla guľka. Gél zvládol opuch a opuch veľmi rýchlo, aby som bol úprimný, ani som to nečakal. Páčilo sa mi tiež, ako sa gél prejavuje po aplikácii takého ľahkého a príjemného pocitu chladu. Trombless sa rýchlo vstrebáva, a preto by som ho mohol použiť aj v práci. Ďalšou výhodou gélu je celkom primeraná cena..

Posúdené hosťami spoločnosti Alexandra (hosť), dátum pridania: 14/14/2017

Výsledok: pozitívna spätná väzba

Výhody: Hodnota za peniaze a efektívnosť;

Nevýhody: Nenašli sa;

Lekár predpísal liek po sťažovaní na pretrvávajúce hrbole a modriny na náhodných miestach v tele. Krvné cievy praskli priamo pod kožu aj bez priameho mechanického poškodenia. Drog som používal dva týždne. Hematómy vymizli takmer okamžite po objavení sa gélu. Podliatiny najskôr zožltli a potom úplne zmizli. Po chvíli sa koža začala zapáliť a ja som liek prestal používať tak intenzívne, mal som podozrenie na alergiu. Zápal sám zmizol, takže teraz používam gél. Droga je ľahko dostupná a dá sa ľahko nájsť v ktorejkoľvek lekárni. Cenové rozpätie v Moskve je od 180 do 250 rubľov. Liek úplne zdôvodňuje svoju cenu, odstraňuje príznaky a má anestetické vlastnosti. Budem ho používať v budúcnosti, keď som presvedčený o jeho účinnosti. Odporúčam ostatným.

Posúdené hosťami spoločnosti Hotels.com, dátum pridania: 14/14/2017

Výsledok: pozitívna spätná väzba

Výhody: Rýchle pôsobenie

Pri čakaní na dieťa sa na nohách začalo objavovať nepríjemné fialové pletivo a po narodení sa na všetkých nohách zvýraznili žily. Lekár predpísal injekcie, po ktorých aplikácii zostali obrovské modriny. V lekárni mi poradil gél Thrombless, ktorý je dobrým analógom Lyotonu. Nemá žiadnu farbu ani zápach. Nanáša sa pomocou tenkých odrenín a veľmi rýchlo sa vstrebáva. Týždeň som rozmazal svoje modriny a prekvapivo odišli. Veľkou výhodou je, že nezanecháva stopy na oblečení. Môžete ho aplikovať a po 3 minútach si pokojne obliecť nohavice a nebojte sa, že sa zašpinia. Po dobu jedného týždňa som používal 1/4 trubicu, takže pri pravidelnom používaní bude trvať mesiac.

Posúdené hosťami spoločnosti Hotels.com, dátum pridania: 14/14/2017

Výsledok: negatívna spätná väzba

Výhody: Žiadne poškodenie

Nevýhody: Drahý, neúčinný, zanecháva na pokožke film a stopy, tekutý a nehospodárny, zápach, bežný prípravok

Po silnom podliatine som nemal na svojom stehne iba povrchovú fialovú podliatinu, ale aj vnútorný hematóm ako guľu. Tento gél bol predpísaný. Ukázalo sa, že je to drahé, stále má vysokú spotrebu, pretože konzistencia je tekutá. Voní nepríjemne, ako obyčajná masť (ako sa ukázalo, heparín je aktívna zložka gélu), ale aspoň sa rýchlo vstrebáva. A je tu nuansa, pretože gél zanecháva na pokožke nie celkom priehľadný film a bez stopy sa neabsorbuje. Najväčším sklamaním je nedostatok účinku. Nafúkol som modrinu dva týždne, už trikrát denne (pretože gél veľmi rýchlo došiel). Cyanóza začala postupne miznúť, ale ani potom nemôžem povedať, že sa to stalo rýchlo, ale vnútorný hematóm, aký to je, zostal tak.

Posúdené hosťami spoločnosti Hotels.com, dátum pridania: 15.09.2017

Výsledok: pozitívna spätná väzba

Z unavených nôh

Výhody: zmierňuje únavu a opuchy, príjemne ochladzuje

Nevýhody: mierne lepkavé, rýchle ukončenie

V práci musíte veľa chodiť, dokonca aj na vysokých podpätkoch. Do večera sú moje nohy unavené, musím si vziať so sebou topánky s nízkym podrážkou. Chcel som kúpiť nejaký známy liek, ale ľutoval som peniaze a môj priateľ mi poradil, aby som vyskúšal Trombless. Bol som veľmi potešený, ľahko sa nanáša, jemne ochladzuje pokožku, zmierňuje únavu a opuch. Možno len trochu lepkavý, ale tento pocit zmizne po desiatich minútach. Neexistuje žiadny špecifický zápach, takže pre ľudí, ktorí sú citliví na vôňu ako ja, je to vynikajúca voľba. Čítal som nespokojné recenzie, že nelieči kŕčové žily, ale viem s istotou, že kŕčové žily sa všeobecne neliečia masťami a gélmi, takže si nemyslím, že by sa v tejto súvislosti mohli vyskytnúť sťažnosti..

Stránka https://lekotzyvy.com nepredáva lieky, nemáme záujem o publikovanie a nezverejňujeme „prispôsobené“, „dobré“ alebo „zlé“ recenzie. Náš tím zverejňuje iba skutočné recenzie pacientov, ktoré sú pred uverejnením predbežne moderované.

Účelom lekotzyvy.com je poskytnúť najkompletnejší, najaktuálnejší, najspoľahlivejší a overený zoznam hodnotení pacientov o ich skúsenostiach s užívaním drog..

Adresa redakčnej kancelárie: 1. Nikoloschesovsky pruh, 61, Moskva, Rusko, 121099, kancelária 241, pracovné hodiny 09: 00-18: 00. Telefón: +7 495 781-55-77. E-mail: [email protected] Hlavný šéfredaktor - Andrey Arkadievich Sobol.

Kontaktná osoba: Andrey Sobol (praktický lekár) Telefón: +7 495 781-55-77

2010-2019. LekOtzyvy.com / Všetky informácie sa poskytujú iba na informačné účely a nemôžu sa použiť ako odporúčanie na liečbu.

Recenzie na TROMBLESS PLUS

Recenzie na TROMBLESS PLUS

  • Sťažnosť na preskúmanie
  • Zdieľajte recenziu
  • Stránka s recenziou

Analógy TROMBLESS PLUS

HEPARINOVÁ masť

Inštrukcie na používanie
od 58 UAH
91 362 zobrazení

THROMBOCID

Inštrukcie na používanie
od 130 UAH
49 962 zobrazení

DOLOBENE

Inštrukcie na používanie
od 86 UAH
38 387 zobrazení

HEPATROMBIN

Inštrukcie na používanie
od 53 UAH
22 985 zobrazení

VENITAN FORTE

Inštrukcie na používanie
od 170 UAH
15 562 zobrazení

Trombless Plus

Trombless Plus: návod na použitie a recenzie

Latinský názov: Trombless Plus

ATX kód: C05BA53

Účinná látka: heparín sodný (heparín sodný) + benzokaín (benzocaín) + dexpanthenol (dexpanthenol) + troxerutín (troxerutín)

Výrobca: Nizhpharm, JSC (Rusko)

Popis a fotografia aktualizované: 28.11.2018

Ceny v lekárňach: od 198 rubľov.

Trombless Plus je externý prípravok s antitrombotickým, lokálnym anestetickým, venotonickým a regeneračným účinkom na tkanivá..

Forma uvoľnenia a zloženie

Dávkovacia forma - gél na vonkajšie použitie: priesvitný alebo priehľadný, so slabým charakteristickým zápachom, zo žltej do svetložltej farby, máme zelenkavý odtieň (v kartónovej krabici 1 hliníková alebo polyetylénová skúmavka s obsahom 10, 20, 30, 40, 50 alebo 100 g). a návod na použitie Trombless Plus).

Účinné látky v 1 000 mg géli:

  • heparín sodný - 1 000 IU (medzinárodné jednotky; s aktivitou heparínu sodného 120 IU / mg - 8,33 mg);
  • dexpanthenol - 100 mg;
  • troxerutín - 20 mg;
  • benzokaín - 1 mg.

Ďalšie zložky: etanol, glycerol, metylparabén, karbomér, trolamín, voda.

Farmakologické vlastnosti

farmakodynamika

Trombless Plus je kombinovaný liek, ktorého terapeutický účinok je spôsobený vlastnosťami aktívnych zložiek.

Sodná soľ heparínu je priamym antikoagulantom, má antiproliferatívne, protizápalové, analgetické a dekongestívne účinky. Hlavné účinky:

  • zníženie agregácie krvných doštičiek, ktoré je spôsobené väzbou antitrombínu III a prevenciou prechodu protrombínu na trombín;
  • inhibícia trombínovej aktivity;
  • zlepšenie mikrocirkulácie a aktivácie metabolizmu tkanív, v dôsledku čoho sa urýchľujú procesy resorpcie hematómov a krvných zrazenín, a tým sa obnovuje priechodnosť žíl; klinicky je to sprevádzané výrazným protizápalovým a analgetickým účinkom;
  • znížená aktivita hyaluronidázy, zvýšené fibrinolytické vlastnosti krvi.

Dexpanthenol je provitamín Bpäť, ktorá sa v koži mení na kyselinu pantoténovú. Je súčasťou koenzýmu A, ktorý sa podieľa na acetylačných procesoch, metabolizme tukov a uhľohydrátov. Má vitamínový, regeneračný, protizápalový a metabolický účinok. Iné účinky: stimulácia regenerácie kože, pomoc pri zvyšovaní sily kolagénových vlákien, normalizácia metabolizmu buniek.

Troxerutín je derivát rutínu (flavonoid). Má decongestant, venotonický, protizápalový, angioprotektívny a antioxidačný účinok, má P-vitamínovú aktivitu. Hlavné účinky:

  • vplyv na redoxné procesy, blokovanie hyaluronidázy, stabilizáciu kyseliny hyalurónovej bunkových membrán a zníženie priepustnosti a krehkosti kapilár, zvýšenie ich tonusu;
  • podpora zvýšenia hustoty cievnej steny, zníženie exsudácie tekutej časti plazmy a diapedéza krvných buniek;
  • zníženie zápalu vaskulárnej steny, čo je zabezpečené obmedzením adhézie krvných doštičiek na jeho povrch.

Benzocain je lokálne anestetikum pre povrchovú anestéziu. Podporuje absorpciu heparínu a tým rozširuje povrchové cievy. Hlavné účinky:

  • zníženie priepustnosti bunkovej membrány pre sodné ióny, vytlačenie vápenatých iónov z receptorov, ktoré sú umiestnené na vnútornom povrchu membrány, blokovanie vedenia nervových impulzov;
  • zabránenie výskytu bolestivých impulzov v zakončení senzorických nervov, ako aj ich vedenie pozdĺž nervových vlákien.

farmakokinetika

Heparín sa v malom množstve absorbuje do systémového obehu z povrchu pokožky. Po aplikácii Cmax (maximálna koncentrácia látky) v krvi sa dosiahne za 8 hodín. Vylučovanie sa vykonáva hlavne obličkami, T1/2 (polčas) je 12 hodín.

Pri vonkajšej aplikácii je troxerutín dobre absorbovaný z povrchu pokožky.

Dexpanthenol sa pokožkou rýchlo vstrebáva a premieňa sa na kyselinu pantoténovú. Jeho koncentrácia: v krvnom sére - 0,1 mg / l, v krvi - 0,5 - 1 mg / l. Kyselina pantoténová sa v tele nemetabolizuje (s výnimkou zahrnutia do koenzýmu A), vylučovanie sa vykonáva nezmenené.

Pri aplikácii na pokožku sa benzocaín takmer neabsorbuje.

Indikácie pre použitie

  • modriny a poranenia kĺbov, svalového tkaniva, šliach;
  • subkutánne hematómy, aseptické infiltráty a lokalizovaný edém;
  • symptomatický komplex chronickej žilovej nedostatočnosti (vrátane na pozadí kŕčových žíl dolných končatín), tromboflebitída povrchových žíl, migračná flebitída;
  • komplikácie, ktoré vznikli po operácii žíl.

kontraindikácie

  • rany so silným exsudáciou alebo otvorené infikované rany v mieste aplikácie gélu;
  • tehotenstva a laktácie;
  • vek do 18 rokov;
  • individuálna neznášanlivosť na zložky lieku.

Relatívne (Trombless Plus gél je predpísaný pod lekárskym dohľadom):

  • trombocytopénia;
  • zvýšená tendencia ku krvácaniu.

Trombless Plus, návod na použitie: spôsob a dávkovanie

Trombless Plus sa nanáša zvonka.

Gél sa nanáša na kožu okolo a okolo postihnutej oblasti v tenkej vrstve, rovnomerne sa šíri ľahkými krúživými pohybmi. Frekvencia aplikácie - 2-3 krát denne. Priebeh liečby je od 2 do 3 týždňov, s relapsom ochorenia je možné opakované použitie.

U pacientov s trofickými vredmi so slabým exsudáciou sa pred použitím povrch rany očistí od exsudátov a nekrotických tkanív, v prípade potreby sa premyje 3% roztokom peroxidu vodíka, nitrofuralu 1: 5000 alebo 0,05% chlorhexidínu a vysuší sa. Trombless Plus sa nanáša na celý postihnutý povrch jednotnou tenkou vrstvou, po ktorej sa nanáša sterilný gázový obväz, ktorý sa mení raz denne. Pri otvorenej metóde liečby sa gél nanáša 1-2 krát denne. Trvanie aplikácie závisí od dynamiky epitelizácie.

V prípade lokalizovaného edému, subkutánnych hematómov, aseptických infiltrátov, modrín, poranení a podobných stavov sa Trombless Plus aplikuje na postihnutú oblasť 2 - 3-krát denne. Liek sa používa až do úplného obnovenia normálneho stavu poškodených tkanív..

Vedľajšie účinky

Pri dlhodobom používaní Trombless Plus sa môžu vyvinúť nasledujúce poruchy:

  • lokálne reakcie v mieste aplikácie vo forme zníženej citlivosti, kožnej hyperémie;
  • alergické reakcie vo forme kožných vyrážok, svrbenia.

predávkovať

špeciálne pokyny

Gel Trombless Plus nie je určený na intravaginálne podanie a použitie v oftalmológii..

Aplikácia počas tehotenstva a laktácie

Trombless Plus nie je predpísaný počas gravidity / laktácie.

Pediatrické použitie

Bezpečnostný profil Trombless Plus u osôb mladších ako 18 rokov sa neskúmal, preto je použitie lieku v tejto kategórii pacientov kontraindikované..

Liekové interakcie

  • perorálne antikoagulanciá: protrombínový čas sa môže predĺžiť;
  • anticholinesterázové lieky a narkotické analgetiká: účinok benzokaínu je zosilnený;
  • sulfonamidy: ich antibakteriálna aktivita klesá (v dôsledku benzokaínu).

analógy

Analógy Trombless Plus sú: Heparínová masť, Hepalpan, Heparidex, Heparin, Venolife, Ellon gel, Hepatrombín, Dolobén, Detragel, Essaven, Venitan forte, Bystrum Sprint.

Podmienky skladovania

Skladujte pri teplotách do 25 ° C. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Skladovateľnosť - 2 roky.

Podmienky výdaja z lekární

Dostupné bez lekárskeho predpisu.

Recenzie na Trombless Plus

Recenzie o Trombless Plus sú väčšinou pozitívne. Liek sa používa na rôzne indikácie, pričom obvykle naznačuje jeho vysokú účinnosť a dobrú znášanlivosť.

Cena za Trombless Plus v lekárňach

Približná cena za produkt Trombless Plus je 294 - 340 rubľov. (1 skúmavka po 30 g) alebo 420 - 570 rubľov. (1 skúmavka s hmotnosťou 50 g).

Trombless

zloženie

Heparín sodný 8,33 mg (1 000 U) v 1 g gélu, etylalkohol, nipagín, nipazol, dietanolamín, karbomér, čistená voda ako pomocné látky.

Uvoľňovací formulár

Gél v skúmavkách s hmotnosťou 10, 20, 30, 40, 50 g na vonkajšie použitie.

farmaceutický účinok

Antikoagulačné, protizápalové a dekongestantné látky.

Farmakodynamika a farmakokinetika

farmakodynamika

Heparín, ktorý je súčasťou lieku, je priamo pôsobiaci antikoagulant. Má antitrombotické, protiedémové, protizápalové, antiproliferatívne účinky. Znižuje adhéziu krvných doštičiek, inhibuje aktivitu trombínu. Heparín, ktorý zlepšuje mikrocirkuláciu a aktivuje metabolizmus tkanív, urýchľuje vstrebávanie hematómov a krvných zrazenín, znižuje opuchy a obnovuje žilovú priechodnosť.

farmakokinetika

Do krvi sa vstrebáva zanedbateľné množstvo heparínu, kde maximálna koncentrácia liečiva je do 8 hodín. K vylučovaniu heparínu dochádza obličkami.

Indikácie pre použitie

  • migrácia flebitíd s CVI;
  • tromboflebitída povrchových žíl končatín a varixov;
  • podkožné hematómy;
  • po injekcii flebitída a flebitída po operácii žíl;
  • poranenia a modriny šliach a svalového tkaniva;
  • lokálny edém mäkkých tkanív.

kontraindikácie

  • nekrotické a hnisavé kožné lézie;
  • precitlivenosť na liečivo;
  • sklon ku krvácaniu a trombocytopénia.

Vedľajšie účinky

Pri dlhodobom používaní lieku sú možné sčervenanie kože a alergické reakcie.

Gel Trombless, návod na použitie (spôsob a dávkovanie)

Gél bez trombov sa nanáša navonok. Gél 3–10 cm dlhý (v závislosti od oblasti postihnutej oblasti) sa vtiera do pokožky 1 až 3-krát denne. Aplikujte denne 4 až 7 dní. Priebeh liečby určuje lekár.

Pri liečbe hemoroidov predpisuje návod na použitie Tromblessu aplikáciu lieku na vatový tampón, ktorý sa aplikuje na postihnuté miesto..

predávkovať

Predávkovanie je nepravdepodobné, pretože systémová absorpcia je minimálna.

Interakcia

Súčasná lokálna aplikácia masti (gély): NSAID, tetracyklín a antihistamíny sú kontraindikované.

Podmienky predaja

Podmienky skladovania

Pri teplotách do 250 ° C.

Skladovateľnosť

Trombless počas tehotenstva

Perkutánna cesta podania sa považuje za najbezpečnejšiu - gél pôsobí lokálne a zaisťuje koncentráciu lieku v lézii. Neexistuje prakticky žiadny všeobecný resorpčný účinok a dávka sa môže v prípade potreby znížiť. Tieto momenty umožňujú užívanie lieku počas tehotenstva s kŕčovými žilami.

analógy

Heparín-Akrigel, Lioton 1000, trombogel, masť hepatrombínu, masť heparínu. Analógy majú jednu účinnú látku, sú rovnaké z hľadiska farmakologického účinku a indikácie pre použitie.

Recenzie na Trombless

Gély a krémy sa často kombinujú pod výrazom „masť“. Metódy aplikácie masti sa líšia - a to ovplyvňuje ich klinickú účinnosť. V takom prípade jemne vtierajte kožu cez problémovú oblasť. Okrem toho je potrebné aplikovať na čisté oblasti, čo zvyšuje účinnosť a skracuje dobu liečby..

Gel Trombless, ktorého recenzie sú väčšinou pozitívne, nespôsobil nežiaduce reakcie. Tí, ktorí ju použili, zaznamenávajú rýchly účinok: zníženie bolesti a ťažkosti nôh, vymiznutie opuchov, únava a kŕče v lýtkových svaloch. Dôležité je aj jednoduché použitie - gél je úplne resorbovaný a nekontaminuje odev, ľahko sa umyje vodou z pokožky. Ako svedčia svedectvá o Tromblesse, mnohí ho považujú za najlepší liek na hematómy (modriny): ak modrinu okamžite namažete, modrina sa nevytvorí a už vytvorená z nich prejde za jeden deň..

Trombless - návod na použitie, analógy, ceny a recenzie

Stránka poskytuje základné informácie iba na informačné účely. Diagnóza a liečba chorôb sa musia vykonávať pod dohľadom odborníka. Všetky lieky majú kontraindikácie. Vyžaduje sa odborná konzultácia!

Obchodné meno

Farmakologická skupina

Uvoľňovacia forma a zloženie liečiva Trombless

popis

farmaceutický účinok

farmakodynamika

Gel Trombless je prípravok na vonkajšie použitie. Patrí do skupiny priamo pôsobiacich antikoagulancií. Jeho pôsobenie je zamerané na zníženie zápalového procesu, zrážanie krvi, zníženie opuchov mäkkých tkanív a bolesti. Trombless pôsobí tak, že znižuje agregáciu krvných doštičiek, viaže sa na antitrombín III, ktorý bráni protrombínu stať sa trombínom.

Pôsobením gélu Trombless sa zlepšuje prietok krvi v malých cievach (kapilároch) tkanív a metabolizmus tkanív, čo vedie k resorpcii krvných zrazenín a hematómov, zníženiu zápalu a intenzite bolesti.

farmakokinetika

Indikácie pre použitie lieku Trombless

Kontraindikácie pri použití lieku Trombless

  • anamnéza alergických reakcií na účinnú látku alebo pomocné zložky gélu bez trombov (žihľavka, vyrážka, svrbenie);
  • hnisavé a ulcerózne nekrotické kožné ochorenia (abscesy, hydradenitída, furuncle, flegmon, karbuncle, vaskulitída);
  • traumatické poškodenie kože v mieste aplikácie gélu (rany, odreniny);
  • trombocytopénia (znížený počet krvných doštičiek v krvi) a tendencia k rozvoju krvácania.

Inštrukcie na používanie

Na trombózu hemoroidových žíl je možné použiť rektálne tampóny alebo vankúšiky s gélom Trombless..

Vedľajší účinok

Príznaky predávkovania

Interakcia lieku Trombless s inými liekmi
prostriedky

Gél bez trombov so súčasnou liečbou perorálnymi antikoagulanciami (syncumar, warfarín, fenylín, neodykoumarín) môže predĺžiť protrombínový čas, čo naznačuje zníženie zrážania krvi..

Gél sa používa opatrne spolu s antibiotikami tetracyklínovej série, antihistaminikami, nesteroidnými protizápalovými liekmi.

Špeciálne pokyny na použitie

  • Trombless gél je schválený na použitie počas gravidity a laktácie. Keď sa znižuje bolesť a opuch prsného tkaniva, musí sa podávanie lieku prerušiť..
  • Mali by ste upustiť od aplikácie lieku v prípade krvácania, hnisavých kožných ochorení.
  • Pri používaní sa neodporúča miešať gél Trombless s inými miestnymi liekmi a kozmetickými látkami (krémy, masti, gély). Ak okrem gélu bez trombov používate podobné miestne výrobky, interval medzi aplikáciou dvoch rôznych látok by mal byť najmenej hodinu..
  • Okluzívne (tlakové) obväzy sa neodporúčajú používať okamžite po aplikácii gélu bez trombov na pokožku, pretože to môže zvýšiť absorpciu lieku do krvi..

Trombless počas tehotenstva: indikácie a vlastnosti použitia

analógy

Podmienky skladovania lieku Trombless

Podmienky výdaja v lekárňach

Výrobca

recenzia

Recenzie lieku Trombless sú rôzne. Negatívne recenzie sú spôsobené skutočnosťou, že Trombless nevylučuje úplne prejavy kŕčových žíl. Malo by sa však pamätať na to, že kŕčové žily sú zložité ochorenie, ktoré sa ťažko lieči. A použitie iba drogy na vonkajšie použitie (Trombless gél) sa nelieči. Iní tvrdia, že na liek mali závažnú alergickú reakciu. Túto poznámku však možno pripísať individuálnej reakcii, ktorá sa môže vyskytnúť pri použití akéhokoľvek externého lieku.

Väčšina hodnotení je však stále pozitívna. Pacienti upozorňujú na vysokú účinnosť gélu na unavené nohy, so vznikom opuchov u tehotných žien a na prevenciu kŕčových žíl. Mnohé z nich charakterizujú Trombless gél ako najlepší spôsob, ako znížiť závažnosť modrín a intenzitu syndrómu bolesti s modrinami (vrátane športových zranení)..

Pre pacientov je dôležitý nielen dobrý terapeutický účinok lieku Trombless, ale aj jeho relatívne nízka cena v lekárňach..

Autor: Pashkov M.K. Koordinátor obsahu projektu.

Gél bez trombov

Čítam teraz

Protizápalové dermatotropné liečivo. Použitie: akné. Cena od 200 rubľov. Analógy: Differin, Alaklin, Adolen. Viac informácií o analógoch, ich cenách a tom, či sú náhradkami, nájdete na konci tohto článku. Dnes budeme hovoriť o krému Adapalen. Aký je liek, ako to ovplyvňuje telo? Aké sú indikácie a kontraindikácie? Ako a v akých dávkach sa používa? [...]

Antibakteriálne liečivo. Použitie: rany, popáleniny, vredy, konjunktivitída. Cena od 27 rubľov.

Regeneračný liek. Použitie: rany, popáleniny, preležaniny, vredy. Cena od 111 RUR.

reklama

Čítam teraz

Prírodné zvláčňujúce hygienické liečivá. Aplikácia: suchá pokožka, prasknuté bradavky, dermatitída. Cena od 612 RUR analógy:

Nehormonálne antiseptické antimikrobiálne liečivo.

Nehormonálny angioprotektívny dekongestant.

reklama

Nehormonálne protizápalové, anti-exsudatívne liečivo.

Cena od 269 RUR.

Nehormonálne protizápalové, anti-exsudatívne liečivo.

Použitie - kŕčové žily, flebitída, hematómy.

Analógy - trombogel, dolobén, heparínový gél. Viac informácií o analógoch, cenách za ne a o tom, či sú náhradkami, nájdete na konci tohto článku..

Dnes hovorme o géli Trombless. Aký je liek, ako to ovplyvňuje telo? Aké sú indikácie a kontraindikácie? Ako a v akých dávkach sa používa? Čo možno nahradiť?

Aký gél

Trombless gél je bezfarebné liečivo s výrazným antitrombotickým účinkom..

Droga sa používa na liečbu modrín, opuchov a rôznych foriem flebitíd.

Gél sa vyrába v hliníkových skúmavkách rôzneho objemu.

Zloženie a účinná látka

Základom lieku je heparín sodný 1000 IU.

Gél Trombless navyše obsahuje pomocné zložky:

  • etanol;
  • nipazole;
  • nipagin;
  • karbomér;
  • destilovaná voda;
  • DEA.

Farmakologické vlastnosti

Gél bez trombov je liečivo s priamym účinkom, ktoré má protizápalové, antiedematózne, analgetické účinky.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Lieky normalizujú krvný obeh, podporujú aktiváciu metabolizmu v tkanivách.

Látka heparín znižuje agregáciu krvných doštičiek, viaže sa na antitrombín 3, bráni prechodu protrombínu na trombín.

Samotná práca trombínu je potlačená. Aktivita hyaluronidáz sa znižuje, zvyšujú sa fibrinolytické parametre krvného séra.

Proces resorpcie krvných zrazenín a vytvorených hematómov sa urýchľuje, výsledkom je obnovenie lúmenu v žilách..

Klinicky je tento proces sprevádzaný výrazným protizápalovým a analgetickým účinkom..

Malé množstvo lieku preniká do krvného séra, kde jeho maximálna koncentrácia nastáva po 8 hodinách.

K vylučovaniu zložiek dochádza obličkami.

Indikácie pre použitie

V návode na použitie gélu Trombless sa uvádza, že sa používa v rozpore s mikrocirkuláciou krvi:

  • migračná forma flebitída;
  • kŕčové žily;
  • tvorba kŕčových vredov;
  • povrchová tromboflebitída;
  • rozvoj subkutánneho hematómu;
  • hemoroidy;
  • tvorba flebitíd po chirurgickom zákroku;
  • modriny a poranenia väzov a svalového tkaniva, bez ohľadu na stupeň;
  • miestne opuchy.

kontraindikácie

  • hnisavé a nekrotické útvary na povrchu kože;
  • precitlivenosť na zložky lieku;
  • sklon k trombocytopénii a zvýšené krvácanie.

Spôsob podania a dávkovanie

Droga sa používa iba lokálne. Ak chcete produkt aplikovať na postihnuté miesto, musíte vytlačiť 3 až 10 centimetrov gélu. Množstvo závisí od rozsahu lézie.

Potom liečivo vtierajte ľahkými masážnymi pohybmi, až kým sa úplne nevstrebajú.

Frekvencia aplikácie 1-3 krát denne. Používajte každý deň počas 4-7 dní. Trvanie liečby sa určuje individuálne.

Pri liečbe hemoroidov potrebujete vatový tampón, ktorý musí byť nasýtený gélom a aplikovaný na problémovú oblasť.

V detstve, tehotenstve a hepatitíde B

Trombless gél sa smie používať počas gravidity a laktácie, ale iba podľa indikácie, ak neexistujú žiadne ďalšie možnosti.

Na liečenie detí, bez ohľadu na vek, sa činidlo nepoužije.

Vedľajšie účinky

V prípade dlhodobého používania gélu je možné vyvinúť lokálne vedľajšie účinky vo forme hyperémie povrchu pokožky, zníženej citlivosti a alergickej reakcie.

špeciálne pokyny

Liek sa nemá používať na otvorené krvácajúce rany, hnisavé formácie. Lekári neodporúčajú používať gél v spojení s kozmetikou.

Ak pacient počas liečebného cyklu používa paralelne aj iné lokálne lieky, interval medzi aplikáciami by mal byť najmenej 1 hodina.

Okluzívne obväzy nepoužívajte okamžite po aplikácii masti, pretože to zvyšuje úroveň absorpcie lieku do krvného obehu..

predávkovať

Predávkovanie nie je možné, pretože látka nie je absorbovaná do krvi.

Liekové interakcie

Súčasná lokálna aplikácia s NSAID masťami / gélmi, tetracyklínom a antihistaminikami - kontraindikovaná.

Nemusíte sami predpisovať predpísaný liek. Vyžadujú sa odborné konzultácie.

Možnosti a stupeň účinnosti gélu Trombless na liečenie chorôb žíl a ciev končatín

Kŕčové žily a tromboflebitída prestali byť v modernom rytme ľudského života raritou. Preto sa vyvíja veľké množstvo nových spôsobov boja proti cievnym a žilovým chorobám, ako aj liekov, ktoré zmierňujú ich príznaky. Medzi najkvalitnejšie, najúčinnejšie a najžiadanejšie lieky a Trombless, ktorý si získal popularitu u žien všetkých vekových kategórií a kategórií.

Opis, zloženie, vlastnosti a pôsobenie lieku

Požadovaný liek Trombless-gel je jedným z prostriedkov na vonkajšie použitie, ktoré zmierňuje ťažkosti v nohách (vrátane dlhodobej fyzickej námahy), bolesť a opuchy končatín..

Hlavnou zložkou, ktorá je priamym účastníkom všetkých terapeutických procesov v terapii, je heparín sodný. Trombless okrem toho obsahuje rozpúšťadlo-etylalkohol, ako aj formovacie látky a zahusťovadlá.

Gél má ľahkú, mierne viskóznu štruktúru a transparentný odtieň. Vôňa je neutrálna. Pri aplikácii na pokožku liek nezanecháva žiadne zvyšky a rýchlo sa vstrebáva.

Pri systematickom používaní má masť bez trombov dekongestantný, protizápalový účinok, zlepšuje prekrvenie tkanív a znižuje bolesť a pocit ťažkosti. Hlavným účelom je zabrániť tvorbe a zníženiu krvných zrazenín znížením agregácie krvných doštičiek a zabrániť tvorbe trombínu z protrombínu..

Okrem toho liek podporuje resorpciu modrín a hematómov, zlepšuje priechodnosť žíl a krvných ciev, čím obnovuje funkčnosť celého systému v končatinách. Maximálna koncentrácia heparínu v krvi sa pozoruje po 8 hodinách. Zvyškové látky bez trombov sa vylučujú hlavne obličkami v priemere po 12 hodinách.

Indikácie a spôsob použitia

Ženy často používajú trombos na modriny a únavu, ako aj na prevenciu kŕčových žíl a trombózy. Droga má však širšie spektrum účinku a používa sa na:

  • Flebitída, vrátane migračnej flebitidy (vyskytuje sa v dôsledku progresie kŕčových žíl a vredov varixov);
  • tromboflebitída;
  • Traumatické zranenia končatín;
  • Zvýšený opuch tkanív končatín;
  • Subkutánne hematómy (vrátane tých, ktoré vznikajú pri chirurgickom zákroku);
  • Komplikácie po operácii.

V niektorých prípadoch sa liek používa na liečbu hemoroidov. V takýchto prípadoch sa Trombless pre hemoroidy aplikuje na vatový tampón na ošetrenie postihnutej oblasti alebo sa ponechá na mieste vo forme obkladu. V tejto situácii by sa liek nemal používať ako hlavný liek v lokálnej terapii a očakávať od neho výrazný účinok..

Kompozícia pomôže zmierniť zápal, zmierniť bolesť a celkový stav pacienta a zjednodušiť pohyby čriev. Odporúča sa aplikovať liek okamžite po hygienických postupoch.

Pred zakúpením a použitím sa odporúča poradiť sa so svojím lekárom. Trombless sa podľa pokynov nanáša iba zvonka, aby sa zabránilo kontaktu so sliznicami. Dávku určuje lekár v závislosti od postihnutej oblasti a zvyčajne je to pás od troch do desiatich centimetrov.

Poznámky k ošetreniu bez trombov

Lieky sa zriedka používajú ako jediné alebo primárne terapeutické činidlo. Spravidla sa používa v komplexe opatrení na odstránenie chorôb. Súčasne je kontraindikované použitie Tromblessu s nesteroidnými protizápalovými liekmi, ako aj s antihistaminikami a liekmi obsahujúcimi tetracyklín..

Užívanie antikoagulancií ústami však môže predĺžiť trvanie účinku lieku. Kompozícia nemá dráždivý účinok a nemá s ňou spojené žiadne vedľajšie účinky.

Obmedzenia v terapii

Lieky na vonkajšie použitie Trombless Plus a Trombless by sa nemali aplikovať na pokožku s otvorenými léziami a otermi, ako aj s dermatologickými poruchami. Ďalej sa dôrazne neodporúča používať liek na:

  1. Hnisavé procesy postupujúce na koži, abscesy a neurotické zmeny;
  2. Precitlivenosť na zloženie.

Prítomnosť tehotenstva a štádium dojčenia nie sú obmedzeniam použitia. Naopak, Trombless počas tehotenstva sa často predpisuje na zabránenie kŕčových žíl počas tehotenstva v dôsledku vysokého zaťaženia ženského tela..

Avšak s opatrnosťou by sa Trombless mal používať na krvácanie a tendenciu k nim, ako aj na trombocytopéniu..

Vedľajšie účinky

Jednou z výhod Tromblessu je nemožnosť predávkovania a zriedkavosť vedľajších účinkov. Je teda možná mierna hyperémia bez bolesti a alergická reakcia (pred použitím sa odporúča určiť možné riziká s tým spojené).

Recenzie pacientov

Väčšina recenzií pacientov o Tromblesse je pozitívna, existujú však aj neutrálne. Nie vždy je možné pomocou liečby dosiahnuť maximálny terapeutický účinok. Veľa záleží na type a rozsahu problému..

Nina, 39 rokov „Asi po desiatich rokoch som po pracovnom dni neustále pociťovala ťažkosti na nohách, napriek tomu, že je v kancelárii. Pred pár rokmi som si všimol opuch v oblasti členku, ktorý začal prinášať bolesť a viditeľné nepohodlie. Rozhodol som sa, že s tým treba niečo urobiť a konzultovať s lekárom. Povedala, že s najväčšou pravdepodobnosťou mám kŕčové žily a narušenie vodnej rovnováhy v tele, odporučila niekoľko krémov, z ktorých bola Trombless. Kúpil som si ho najskôr, pretože som ho našiel iba v najbližšej lekárni. Kompozícia je bezfarebná a bez zápachu, nezanecháva žiadne zvyšky. Po aplikácii som pocítil mierny chlad, po ktorom sa výrazne znížila bolesť a ťažkosť. Gél som začal používať každý deň a cítil som nejakú úľavu, bol som unavený. Preto odporúčam liek “.

Eugenia, 56 ročná „Rozšírenie varixov sa prejavilo v mojej mladosti a bolo naozaj vystrašené. Od tej doby sú viditeľné žily v mojich nohách, ale nevyvinul som žiadne vážne pokusy o odstránenie chyby. Často som cítil bolesť a únavu, ale zvykol som si na to a neprikladal som mu príliš veľký význam. Nedávno som šiel za lekárom a dozvedel som sa o rizikách trombózy ao potrebe liečiť nohy. Operáciu odmietla, ale absolvovala kurz predpísaný lekárom. Kombinovala tak postupy so zosilňujúcimi látkami na orálne podávanie a krémy, medzi ktoré patrí Trombless, ktoré stále používam dodnes. Vonkajší stav nôh sa po niekoľkých mesiacoch skutočne zlepšil a zmenil sa aj zdravotný stav. Okrem toho som v návode na použitie lieku Trombless čítal, že sa môže používať na liečbu hemoroidov. Tu tiež pomáhal a zmiernil bolesť. Odporúčam liek na liečbu kŕčových žíl a trombózy a na hemoroidy. “.

Michail, 59 rokov „Najťažšia vec je prísť k proktorovi, keď máte hemoroidy, a tak som sa rozhodol skúsiť problém vyriešiť sám. Požiadal som lekáreň o najvhodnejšie lieky a oni mi dali Trombless, ktorý obsahoval heparín. Lekárnik si to odporučil a povedal, že gél je univerzálny. Položil som ho na tampón a nanášal, až kým nebol úplne absorbovaný. Po týždni som cítil úľavu, bolesť bola prakticky preč a uzly sa znížili. Teraz pokračujem v liečbe “.

Analógy a náklady na lieky

Liek je k dispozícii v dvoch baleniach - 30 a 50 gramov. V závislosti od toho sa náklady na škatuľu môžu pohybovať od 100 do 250 rubľov v regiónoch Ruska a Moskvy. Pri kúpe nie je potrebný žiadny predpis.

Medzi analógmi Trombless sa odporúča zvoliť:

  • Venolife (kapsuly, gél, 40 - 100 rubľov v balení);
  • Lyoton (gél s rovnakou účinnou látkou, 300 - 400 rubľov);
  • Heparínová masť (používa sa na liečbu chorôb žíl a hemoroidov, 30 - 100 rubľov);
  • Hirudoproct (na liečenie hemoroidov, 100 - 150 rubľov);
  • Zentiva heparoid (masť, 140 - 200 rubľov).

Ak je Trombless menovaný ošetrujúcim lekárom, analógy by sa nemali nakupovať bez jeho súhlasu. Nahradenie sa najčastejšie praktizuje s individuálnou neznášanlivosťou na zloženie lieku.

záver

Droga Trombless je univerzálny liek proti chorobám žíl a krvných ciev končatín, kŕčovým žilám, trombóze a flebitíde. Môže sa však použiť na zmiernenie hematómov a modrín, ako aj na zmiernenie príznakov hemoroidov. Liečba je ľahko použiteľná, cenovo dostupná a efektívna, takže je medzi obyvateľmi žiadaná.

Trombless Plus

Trombless Plus: návod na použitie a recenzie

Latinský názov: Trombless Plus

ATX kód: C05BA53

Účinná látka: heparín sodný (heparín sodný) + benzokaín (benzocaín) + dexpanthenol (dexpanthenol) + troxerutín (troxerutín)

Výrobca: Nizhpharm, JSC (Rusko)

Popis a fotografia aktualizované: 28.11.2018

Ceny v lekárňach: od 198 rubľov.

Trombless Plus je externý prípravok s antitrombotickým, lokálnym anestetickým, venotonickým a regeneračným účinkom na tkanivá..

Forma uvoľnenia a zloženie

Dávkovacia forma - gél na vonkajšie použitie: priesvitný alebo priehľadný, so slabým charakteristickým zápachom, zo žltej do svetložltej farby, máme zelenkavý odtieň (v kartónovej krabici 1 hliníková alebo polyetylénová skúmavka s obsahom 10, 20, 30, 40, 50 alebo 100 g). a návod na použitie Trombless Plus).

Účinné látky v 1 000 mg géli:

  • heparín sodný - 1 000 IU (medzinárodné jednotky; s aktivitou heparínu sodného 120 IU / mg - 8,33 mg);
  • dexpanthenol - 100 mg;
  • troxerutín - 20 mg;
  • benzokaín - 1 mg.

Ďalšie zložky: etanol, glycerol, metylparabén, karbomér, trolamín, voda.

Farmakologické vlastnosti

farmakodynamika

Trombless Plus je kombinovaný liek, ktorého terapeutický účinok je spôsobený vlastnosťami aktívnych zložiek.

Sodná soľ heparínu je priamym antikoagulantom, má antiproliferatívne, protizápalové, analgetické a dekongestívne účinky. Hlavné účinky:

  • zníženie agregácie krvných doštičiek, ktoré je spôsobené väzbou antitrombínu III a prevenciou prechodu protrombínu na trombín;
  • inhibícia trombínovej aktivity;
  • zlepšenie mikrocirkulácie a aktivácie metabolizmu tkanív, v dôsledku čoho sa urýchľujú procesy resorpcie hematómov a krvných zrazenín, a tým sa obnovuje priechodnosť žíl; klinicky je to sprevádzané výrazným protizápalovým a analgetickým účinkom;
  • znížená aktivita hyaluronidázy, zvýšené fibrinolytické vlastnosti krvi.

Dexpanthenol je provitamín Bpäť, ktorá sa v koži mení na kyselinu pantoténovú. Je súčasťou koenzýmu A, ktorý sa podieľa na acetylačných procesoch, metabolizme tukov a uhľohydrátov. Má vitamínový, regeneračný, protizápalový a metabolický účinok. Iné účinky: stimulácia regenerácie kože, pomoc pri zvyšovaní sily kolagénových vlákien, normalizácia metabolizmu buniek.

Troxerutín je derivát rutínu (flavonoid). Má decongestant, venotonický, protizápalový, angioprotektívny a antioxidačný účinok, má P-vitamínovú aktivitu. Hlavné účinky:

  • vplyv na redoxné procesy, blokovanie hyaluronidázy, stabilizáciu kyseliny hyalurónovej bunkových membrán a zníženie priepustnosti a krehkosti kapilár, zvýšenie ich tonusu;
  • podpora zvýšenia hustoty cievnej steny, zníženie exsudácie tekutej časti plazmy a diapedéza krvných buniek;
  • zníženie zápalu vaskulárnej steny, čo je zabezpečené obmedzením adhézie krvných doštičiek na jeho povrch.

Benzocain je lokálne anestetikum pre povrchovú anestéziu. Podporuje absorpciu heparínu a tým rozširuje povrchové cievy. Hlavné účinky:

  • zníženie priepustnosti bunkovej membrány pre sodné ióny, vytlačenie vápenatých iónov z receptorov, ktoré sú umiestnené na vnútornom povrchu membrány, blokovanie vedenia nervových impulzov;
  • zabránenie výskytu bolestivých impulzov v zakončení senzorických nervov, ako aj ich vedenie pozdĺž nervových vlákien.

farmakokinetika

Heparín sa v malom množstve absorbuje do systémového obehu z povrchu pokožky. Po aplikácii Cmax (maximálna koncentrácia látky) v krvi sa dosiahne za 8 hodín. Vylučovanie sa vykonáva hlavne obličkami, T1/2 (polčas) je 12 hodín.

Pri vonkajšej aplikácii je troxerutín dobre absorbovaný z povrchu pokožky.

Dexpanthenol sa pokožkou rýchlo vstrebáva a premieňa sa na kyselinu pantoténovú. Jeho koncentrácia: v krvnom sére - 0,1 mg / l, v krvi - 0,5 - 1 mg / l. Kyselina pantoténová sa v tele nemetabolizuje (s výnimkou zahrnutia do koenzýmu A), vylučovanie sa vykonáva nezmenené.

Pri aplikácii na pokožku sa benzocaín takmer neabsorbuje.

Indikácie pre použitie

  • modriny a poranenia kĺbov, svalového tkaniva, šliach;
  • subkutánne hematómy, aseptické infiltráty a lokalizovaný edém;
  • symptomatický komplex chronickej žilovej nedostatočnosti (vrátane na pozadí kŕčových žíl dolných končatín), tromboflebitída povrchových žíl, migračná flebitída;
  • komplikácie, ktoré vznikli po operácii žíl.

kontraindikácie

  • rany so silným exsudáciou alebo otvorené infikované rany v mieste aplikácie gélu;
  • tehotenstva a laktácie;
  • vek do 18 rokov;
  • individuálna neznášanlivosť na zložky lieku.

Relatívne (Trombless Plus gél je predpísaný pod lekárskym dohľadom):

  • trombocytopénia;
  • zvýšená tendencia ku krvácaniu.

Trombless Plus, návod na použitie: spôsob a dávkovanie

Trombless Plus sa nanáša zvonka.

Gél sa nanáša na kožu okolo a okolo postihnutej oblasti v tenkej vrstve, rovnomerne sa šíri ľahkými krúživými pohybmi. Frekvencia aplikácie - 2-3 krát denne. Priebeh liečby je od 2 do 3 týždňov, s relapsom ochorenia je možné opakované použitie.

U pacientov s trofickými vredmi so slabým exsudáciou sa pred použitím povrch rany očistí od exsudátov a nekrotických tkanív, v prípade potreby sa premyje 3% roztokom peroxidu vodíka, nitrofuralu 1: 5000 alebo 0,05% chlorhexidínu a vysuší sa. Trombless Plus sa nanáša na celý postihnutý povrch jednotnou tenkou vrstvou, po ktorej sa nanáša sterilný gázový obväz, ktorý sa mení raz denne. Pri otvorenej metóde liečby sa gél nanáša 1-2 krát denne. Trvanie aplikácie závisí od dynamiky epitelizácie.

V prípade lokalizovaného edému, subkutánnych hematómov, aseptických infiltrátov, modrín, poranení a podobných stavov sa Trombless Plus aplikuje na postihnutú oblasť 2 - 3-krát denne. Liek sa používa až do úplného obnovenia normálneho stavu poškodených tkanív..

Vedľajšie účinky

Pri dlhodobom používaní Trombless Plus sa môžu vyvinúť nasledujúce poruchy:

  • lokálne reakcie v mieste aplikácie vo forme zníženej citlivosti, kožnej hyperémie;
  • alergické reakcie vo forme kožných vyrážok, svrbenia.

predávkovať

špeciálne pokyny

Gel Trombless Plus nie je určený na intravaginálne podanie a použitie v oftalmológii..

Aplikácia počas tehotenstva a laktácie

Trombless Plus nie je predpísaný počas gravidity / laktácie.

Pediatrické použitie

Bezpečnostný profil Trombless Plus u osôb mladších ako 18 rokov sa neskúmal, preto je použitie lieku v tejto kategórii pacientov kontraindikované..

Liekové interakcie

  • perorálne antikoagulanciá: protrombínový čas sa môže predĺžiť;
  • anticholinesterázové lieky a narkotické analgetiká: účinok benzokaínu je zosilnený;
  • sulfonamidy: ich antibakteriálna aktivita klesá (v dôsledku benzokaínu).

analógy

Analógy Trombless Plus sú: Heparínová masť, Hepalpan, Heparidex, Heparin, Venolife, Ellon gel, Hepatrombín, Dolobén, Detragel, Essaven, Venitan forte, Bystrum Sprint.

Podmienky skladovania

Skladujte pri teplotách do 25 ° C. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Skladovateľnosť - 2 roky.

Podmienky výdaja z lekární

Dostupné bez lekárskeho predpisu.

Recenzie na Trombless Plus

Recenzie o Trombless Plus sú väčšinou pozitívne. Liek sa používa na rôzne indikácie, pričom obvykle naznačuje jeho vysokú účinnosť a dobrú znášanlivosť.

Cena za Trombless Plus v lekárňach

Približná cena za produkt Trombless Plus je 294 - 340 rubľov. (1 skúmavka po 30 g) alebo 420 - 570 rubľov. (1 skúmavka s hmotnosťou 50 g).

Trombless gélové recenzie na kŕčové žily nôh

Opis gélu

Masť sa týka liekov na vonkajšie pôsobenie zameraných na normalizáciu zrážania krvi a metabolizmu tkanív. Používa sa ako hlavné liečebné a profylaktické činidlo s predĺženým terapeutickým účinkom počas remisie. Tento výsledok sa pozoruje najmä pri spoločnom podávaní nepriamych antikoagulancií..

Súčasne sa trombless gél súčasne nepoužíva s protizápalovými nesteroidnými liekmi, antihistaminikami a liekmi tetracyklínovej skupiny..

Krém sa skladá z hlavnej zložky heparínu sodného a ďalších látok - etanol, metiparabén, nipagín, dietanolamín, nipazol, karbomér a čistená voda. Štruktúra trombotu je priehľadná, gélovitá. Žiadny špecifický zápach.

Liek je prevažne bezfarebný, môže mať mierne žltkastý odtieň, ktorý sa tiež považuje za normu. Textúra krému je veľmi jemná, a preto sa výrobok ľahko nanáša na povrch pokožky a rýchlo sa vstrebáva.

Trombless sa vyrába iba vo forme gélu alebo krému, zabaleného do mäkkej hliníkovej alebo polyetylénovej laminátovej trubice. Liek nie je dostupný v tabletách. Balzam je balený v objemoch 10 ml, 20 ml, 30 ml, 40 ml a 50 ml.

Gél vyzerá priehľadne, bezfarebne (môže byť prítomný jemný odtieň žltej farby), je mierne cítiť alkohol.

Funkcie prijatia počas tehotenstva

Použitie gélu bez trombov počas tehotenstva vyžaduje opatrnosť a zvýšenú kontrolu. Zvyčajne trvanie liekovej liečby nepresiahne 7 dní..

Masť sa aplikuje s prihliadnutím na možné riziká a vedľajšie účinky prípravkov obsahujúcich heparín a iba po lekárskej konzultácii. Samostatné podanie gélovej liečby sa neodporúča.

  • zranenia, modriny, výrony kedykoľvek;
  • kŕčové žily nôh a vonkajšie genitálie;
  • infiltráty mäkkých tkanív po intramuskulárnych injekciách;
  • opuch nôh, nesúvisiaci s neskorou toxikózou v tehotenstve (gestóza).


Použitie lieku Trombless počas

by sa mali obmedziť na prísne indikácie. Použitie dlhšie ako 7 dní je zakázané.

Liek je možné používať počas gravidity a laktácie podľa indikácie.

Liekové interakcie

    • Odstránenie tkanivového opuchu akejkoľvek intenzity;
    • Anestézia a zmiernenie cievneho napätia;
    • Obnovenie žilovej priechodnosti;
    • Zníženie a úplná resorpcia krvných zrazenín;
    • Antitrombotické a protizápalové pôsobenie;
    • Potlačenie nádorových buniek a zabránenie ich proliferácii (proliferácia);
    • Odstránenie hematómov a modrín.

Gel Trombless so súčasnou liečbou perorálnymi antikoagulanciami (syncumar,

, fenylín, neodicumarín) sa môže zvýšiť

, čo naznačuje zníženie zrážanlivosti krvi.

Gél sa používa opatrne spolu s antibiotikami tetracyklínovej série, antihistaminikami, nesteroidnými protizápalovými liekmi.

Kombinované použitie lieku s perorálnymi antikoagulanciami môže spôsobiť predĺženie protrombínového času.

Zamýšľané použitie

Gél sa má aplikovať iba zvonka na postihnuté miesto. Procedúra sa vykonáva čistými rukami. Pri liečbe hemoroidov môžete pre väčšie pohodlie použiť vatový tampón alebo tampón..

Z trubice sa vytlačí malé množstvo gélu vo forme prúžku 3 - 10 cm a jemnými masážnymi pohybmi sa šíri po zranenom povrchu pokožky. Priemerná frekvencia aplikácie je až 3-krát denne. Celková doba liečby sa líši v závislosti od diagnózy a klinických parametrov - od 7 dní do 1 mesiaca.

  • anamnéza alergických reakcií na účinnú látku alebo pomocné zložky gélu bez trombov (žihľavka, vyrážka, svrbenie);
  • hnisavé a ulcerózne nekrotické kožné ochorenia (abscesy, hydradenitída, furuncle, flegmon, karbuncle, vaskulitída);
  • traumatické poškodenie kože v mieste aplikácie gélu (rany, odreniny);
  • trombocytopénia (znížený počet krvných doštičiek v krvi) a tendencia k rozvoju krvácania.

Gel Trombless (pásik od 3 do 10 cm) sa nanáša na pokožku v postihnutej oblasti, jemne sa vmasíruje masážnymi pohybmi. Frekvencia aplikácie až 3 krát denne. Trvanie liečby je stanovené lekárom, v priemere je priebeh liečby asi týždeň.

Na trombózu hemoroidových žíl je možné použiť rektálne tampóny alebo vankúšiky s gélom Trombless..

  • Trombless gél je schválený na použitie počas gravidity a laktácie. Keď sa znižuje bolesť a opuch prsného tkaniva, musí sa podávanie lieku prerušiť..
  • Mali by ste upustiť od aplikácie lieku v prípade krvácania, hnisavých kožných ochorení.
  • Pri používaní sa neodporúča miešať gél Trombless s inými miestnymi liekmi a kozmetickými látkami (krémy, masti, gély). Ak okrem gélu bez trombov používate podobné miestne výrobky, interval medzi aplikáciou dvoch rôznych látok by mal byť najmenej hodinu..
  • Okluzívne (tlakové) obväzy sa neodporúčajú používať okamžite po aplikácii gélu bez trombov na pokožku, pretože to môže zvýšiť absorpciu lieku do krvi..

Navonok. Stĺpec gélu s dĺžkou 3 až 10 cm sa nanáša na kožu na postihnutú oblasť 1 až 3 krát za deň jemnými pohybmi. Gél sa nanáša každý deň v priemere 3 až 7 dní. Dĺžku liečby určuje lekár.

  • Hlavné konanie a efektívnosť spoločnosti Lyoton
  • Indikácie pre použitie
  • Metódy aplikácie kŕčových žíl
  • Výhody a nevýhody Lyotonu
  • Vedľajšie účinky
  • kontraindikácie
  • analógy

- migračná flebitída (vrátane chronických kŕčových žíl a kŕčových vredov);

- tromboflebitída povrchových žíl;

- lokálny edém a aseptické infiltráty;

- ulcerózne nekrotické, hnisavé procesy na koži;

- traumatické porušenie integrity pokožky;

- precitlivenosť na zložky lieku.

Opatrne: zvýšená tendencia ku krvácaniu, trombocytopénia.