Najlepšie krémy proti ružovke na tvári

Ženy, ktoré sa chcú zbaviť spiderových žíl na pokožke, starostlivo preštudujú recenzie rosacea krému na tvári, aby si vybrali správny liek na vyriešenie ich kozmetického problému. V sortimente masového trhu a luxusných kozmetických výrobkov pre nika nájdete širokú škálu produktov pre tento problém. Výrobca sľubuje účinné riešenie problému v krátkom čase, ale skutočné recenzie žien nie vždy potvrdzujú reklamné anotácie k produktom..

Ako si vybrať krém na ružovku na tvári?

Couperóza je patologický jav, ktorý sa prejavuje v expanzii krvných ciev na koži. Príčinami vzniku choroby môžu byť zneužívanie fajčenia, alkoholu, stresu, nezdravá strava, vystavenie nízkym teplotám, ultrafialové svetlo, imunitné reakcie, ateroskleróza..

Vedeli ste: pavúčie žily sa môžu objaviť pri praní chlórovanou vodou z kohútika, z prudkého poklesu teploty. Kozmetika obsahujúca alkohol, nadmerné opaľovanie postelí zhoršuje tento problém.

Eliminačné vaskulárne „hviezdy“ môžu byť špeciálnymi prostriedkami proti ružovici vo forme krémov, mastí, emulzií. Pri výbere vhodného produktu by ste mali venovať pozornosť jeho zloženiu. Malo by obsahovať zložky, ktoré majú komplexný účinok na epidermu, odstraňujú príčinu a účinok choroby:

  1. Angioprotektory prírodného a syntetického pôvodu. Tieto látky aktivujú metabolizmus, zlepšujú miestny krvný obeh. Z prírodných angioprotektorov je možné odlíšiť extrakty z vlašských orechov, gaštanov konských, hrozna od syntetických - rutosid, troxerutin, hesperidín.
  2. Komplex antioxidačných vitamínov: kyselina askorbová, tokoferol, karotén a vitamín K. Tieto zlúčeniny posilňujú krvné cievy, chránia pred negatívnymi prírodnými faktormi.
  3. Zmäkčovadlá - rastlinné oleje: mandle, olivy, kukurica, ríbezle, bambucké bôby.
  4. Na udržanie normálnej úrovne vlhkosti v derme sú potrebné zvlhčovače (glycerín, kyselina hyalurónová, lipidy)..
  5. Látky, ktoré podporujú pružnosť krvných ciev: extrakty mimózy, presličky, čučoriedok, ako aj kolagénu, elastínu.
  6. Filter na ochranu pred slnkom je potrebný na ochranu citlivej citlivej pokožky pred škodlivými účinkami ultrafialového žiarenia, ktoré zosilňuje prejavy patológie..

Prítomnosť týchto zložiek môže naznačovať účinnosť produktu. Okrem zloženia existuje niekoľko kritérií, ktoré vám pomôžu vybrať dobrý produkt:

  • Slávna značka. Veľké kozmetické značky majú špeciálne vedecké laboratóriá, ktoré skúmajú bezpečnosť a účinnosť výrobkov. Do svojich krémov začleňujú inovatívne látky, ktoré zvyšujú účinnosť.
  • Miesto nákupu. Lekáreň je spoľahlivejším miestom na nákup kozmetických výrobkov. Produkt si môžete kúpiť aj na oficiálnych webových stránkach výrobcu.
  • Vzhľad, trvanlivosť a skladovacie podmienky sú logické vlastnosti, ktoré musia byť v súlade s normou.

Najlepšie krémy proti ružovce v lekárni

Všetky masti na kuperózu na tvári uvádzané v lekárňach je možné podmienečne rozdeliť na výrobky hromadného trhu a špičkovej kvality. Hodnotiacim kritériom sú náklady na produkt.

Ponúkame vám, aby ste si pozreli video o tom, čo je to kuperóza a ako s ňou zaobchádzať:

Prostriedky na nápravu pavučinových žíl na trhu

Tieto kozmetické a farmaceutické výrobky sú lacné (cena do 1000 rubľov), ale účinné:

  1. Avene Diroseal má terapeutický a profylaktický účinok na miestne pavúčie žily a obsahuje tieto zložky:
  • retinaldehyd - metabolický aktivátor, ktorý zvyšuje hustotu epidermy a skrýva rosacea;
  • dextránsulfát, opuchy uvoľňujúce gasperidín, zvyšujú prietok krvi;
  • termálna voda upokojuje, zmierňuje podráždenie pokožky.

Produkt má pohodlnú, jemnú štruktúru a zelenkavý odtieň, ktorý vizuálne neutralizuje začervenanie. Cena výrobku je asi 800 rubľov.

  1. Kapilárny ochranný krém od spoločnosti Cora má komplexný vplyv na ružovicu:
  • kyselina askorbová, fytoextrakty, rutín posilňujú kapiláry, spomaľujú starnutie kože;
  • betaín, verbena extrakt, pantenol zvlhčujú, dokonca aj pri úľave od epidermy;
  • termálna voda chráni, upokojuje;
  • matovací prostriedok evokuje tón.

Vhodný pre citlivú pokožku žien starších ako 20 rokov. Cena produktu na webovej stránke výrobcu je 520 rubľov.

  1. Masť "Troxevasin" (cena asi 150 rubľov) je príkladom klasického liečiva na cievne patológie. Obsahuje rutín, ktorý v kombinácii s vitamínom C pomáha spevňovať steny krvných ciev, zmierňuje zápaly, odstraňuje ich krehkosť a zlepšuje mikropočítač krvi. Niektoré zložky krému však spôsobujú alergie, takže liek je kontraindikovaný u žien s individuálnou neznášanlivosťou na jednotlivé zložky. Masť sa aplikuje lokálne na problémové oblasti.

Prémiové výrobky pre ružovku

Finančné prostriedky uvedené nižšie sú relatívne drahé. Okrem vaskulárnej patológie riešia ďalšie kozmetické problémy:

  1. Darphin Intral upokojujúci krém (cena - asi 2 000 rubľov) pomáha neutralizovať začervenanie a starostlivosť o pokožku:
  • extrakt z hlohu chráni krvné cievy;
  • extrakt z harmančeka zvyšuje bariérové ​​vlastnosti dermy, upokojuje;
  • pantenol podporuje rýchlu regeneráciu tkanív;
  • výťažok z pivonky - zdroj antioxidantov;
  • polysacharidy - zvlhčujúce a upokojujúce zlúčeniny.

Zelenkastý odtieň smotany a prítomnosť najmenších iskier vyrovnáva tón pleti.

  1. V komplexnej terapii sa používa krém Bioderma Sensibio AR (cena - 1300 rubľov) - krém, ktorý neutralizuje problém vzhľadu pavučinových žíl. Obsahuje:
  • minerálne oleje - výživné, zvlhčujúce prísady;
  • glycerín - na udržanie fyziologickej rovnováhy vody;
  • včelí vosk na vyriešenie problému dehydratovanej kože;
  • extrakt z kelp - zdroj cenných makro, mikroelementov;
  • tokoferol je silný antioxidant.

Produkt obsahuje patentovaný komplex Rosaktiv, ktorý chráni krvné cievy. Vďaka neprítomnosti farbív, umelých vôní je vhodný pre citlivú dermu.

  1. La Roche Posay AR Rosaliac Intense (cena asi 1100 rubľov) - liek, ktorý znižuje frekvenciu a silu začervenania, zmierňuje zápal, posilňuje krvné cievy. Obsahuje:
  • Ambofenol je rastlinný extrakt, ktorý znižuje príčinu patológie, blokuje tvorbu kapilár, znižuje priepustnosť ciev;
  • neurosenin zmierňuje zápal, neutralizuje citlivosť, reaktivitu.

Výrobok je vhodný pre dermis náchylné na alergické reakcie.

Recenzie a tipy na používanie krému na ružovku na tvári

Každá žena, ktorá čelí problému pavučinových žíl, má svoj vlastný príbeh a nápravu. Najradikálnejším z nich je laserové odstránenie ciev. Nie každá žena má však možnosť využiť tento kozmetický postup. Najviac sa uchyľujú k použitiu krémov s vlastnosťami aplikácie: dávkovanie, priebeh a ďalšie nuansy.

Olga, 38 rokov, Jekaterinburg

„Počas tehotenstva som mal na tvári krvné cievy. Kozmetička povedala, ak sa výbeh dostane do ružovky. Rozhodol som sa použiť baterky, pretože pán povedal, že pomáhajú prvýkrát. Po druhom postupe plavidlá zmizli. Účinok trvá už 5 rokov “.

Ekaterina, 30 rokov, Ryazan

„Iba krém La Roche Poset mi pomohol odstrániť začervenanie. Obávam sa, že laserové odstránenie krvných ciev je okrem toho drahé. Tento krém je veľmi pohodlný, tvár je krásna a mladá. Používal som to každý deň “.

Mária, 45 rokov, Moskva

„Na krídlach môjho nosa sa plavidlá začali objavovať po 30 rokoch. Najprv som si myslel, že to samo zmizne, ale potom sa začali objavovať na mojich lícach. Na radu kamaráta som si kúpil Troxavazin, ale začala sa vyrážka. Potom som sa rozhodol ísť do kozmetičky. Odporučila krém Aven. Naozaj sa mi to páčilo, dobre sa vstrebáva, pomáha odstraňovať začervenanie, trvá to dlho “.

Nadezhda, 49 rokov, Tomsk

„Používam Biodermu. Nie je to lacné, ale veľa to pomáha. Hviezdy sa stali takmer neviditeľnými, žiadne alergie. Všeobecne platí, že okrem krému by ste sa mali vzdať horúcej vody, intenzívneho slnka, kúpeľov “.

Valeria, 29, Vladimir

„Pred niekoľkými mesiacmi som čelil ružovici a začal hľadať spôsob, ako sa toho zbaviť. Skúšal som veľa krémov, mastí a nakoniec som našiel liek, ktorý naozaj pomohol. Toto je La Roche Pose Toleran Ultra. Používam ho raz denne. O týždeň neskôr som už zaznamenal pozitívne výsledky. “.

Výkon

Couperóza je často príčinou začervenania určitých oblastí pokožky tváre. Laserová terapia pomáha vyriešiť problém rýchlo a efektívne. Vzhľadom na vysoké náklady na postup a prítomnosť kontraindikácií sa mnoho žien uchýli k používaniu špeciálnych kozmetických prípravkov na cievnu patológiu..

Vaskulárna sieť je výsledkom komplexu faktorov. Preto spolu s starostlivosťou o pokožku je potrebné upraviť výživu, znížiť vplyv stresových faktorov a zbaviť sa zlých návykov. Komplex úsilia pomáha dosiahnuť dobré výsledky v boji proti tejto chorobe.

Neuveriteľné! Zistite, ktorá je najkrajšia žena na planéte v roku 2020!

Recenzie na krém proti spermiám

Sofi »11. decembra 2014, 15:07

Re: lekáreň krém na rosacea - je to účinné?

bambucha »12. decembra 2014, 10:35

Re: lekáreň krém na rosacea - je to účinné?

Lucy »13. decembra 2014 03:45

Re: lekáreň krém na rosacea - je to účinné?

Natalia Kitik »13. decembra 2014, 12:33

Sofi, zo všetkých ružovkastých krémov, ktoré som vyskúšal, je môj najobľúbenejší Lierac - Lierac Apaisance Fluide Anti-Rougeurs. Krém je pomerne ľahký v konzistencii a nezanecháva na tvári pocit nadmernej mastnoty - na rozdiel od väčšiny iných liekov na tento problém. Účinok krému samozrejme nie je kúzelný, ale má určitý účinok - dobre sa vyrovnáva so začervenaním a podráždením pokožky, vytvára na tvári príjemný pocit chladu. Ak ho používate pravidelne, cievy sa stanú menej viditeľnými - aspoň tento krém na mňa pôsobí.

Avene má tiež dobrý krém na ružovku - Avene Diroseal, ktorý pomáha, možno ešte účinnejšie ako predchádzajúci krém, ale je príliš ťažká na konzistenciu, aj keď ak vás táto položka nevystraší, mali by ste to skúsiť. A ešte jedna vec - Avene Diroseal sa najlepšie aplikuje bodovo iba na problémové oblasti - zdá sa mi, že má zelený pigment.

Ruská značka Kora v profesionálnej sérii New Line má tiež rad produktov pre citlivú pokožku náchylnú na kuperózu. Priznávam, že ma táto línia zaujala - je založená na rastlinných zložkách, vitamínoch, biologicky aktívnych látkach, to znamená, že v skutočnosti je všetko prírodné a zdravé. Základom terapeutického komplexu je všetok známy vitamín C a rutín, výťažky z gaštanu konského a čierneho ríbezle, zelený čaj. V sérii sú iba dva produkty - tonikum a krém. Snažil som sa ju aplikovať v lete, ale v lete sa tu krém stal tiež trochu tučným, mal som to skúsiť aj v chlade.

Ako alternatívu k krémom môžete vyskúšať gél Troxerutin - jedná sa o čisto liečivý prípravok, ktorý je tiež zameraný na boj proti kŕčovým žilám a ružovke, ďalej posilňuje steny krvných ciev a môže sa používať na tvári aj na tele..

Ďalšou možnosťou prírodnej starostlivosti o pokožku rosacea je použitie vhodných éterických olejov - rozmarínu, cypřiše, neroli, ruže, citrónu, pelargónie. Môžu tiež zosilniť steny krvných ciev a mať tonický účinok na pokožku všeobecne. Do tvárových masiek sa môžu pridávať éterické oleje - napríklad 1 polievková lyžica. lyžicu prírodného jogurtu alebo kyslej smotany, pridajte 1-2 kvapky éterického oleja. Môžete si pripraviť tonikum na báze éterických olejov - na 1 pohár čistej vody - 12 kvapiek niektorého z uvedených olejov alebo ich zmesí. Alebo je možné vykonať masáž éterickými olejmi - preto sa zmiešajú so základnými olejmi v pomere 30 ml základného oleja - 5 kvapiek éterického oleja.

Re: Lekáreň na rosacea - je to efektívne?

Tanurik »17. decembra 2014, 16:20

Re: Lekáreň na rosacea - je to efektívne?

podruga1971 »23. decembra 2014, 16:13

Re: Lekáreň na rosacea - je to efektívne?

KarKar »2. januára 2015, 18:22

Re: Lekáreň na rosacea - je to efektívne?

Kot »04.06.2016, 18:30

Re: Lekáreň na rosacea - je to efektívne?

Lenoma »16. októbra 2019 19:32

Krém na ružovku na tvári

Couperóza sa prejavuje ako pavúčie žily (telangiektázia) na koži v dôsledku kapilárnej dilatácie a blokovaného odtoku krvi. Farmaceutické a kozmetické výrobky sú schopné tento problém zvládnuť. Dobrý krém na ružovku na tvári pomôže skryť vonkajšiu vadu a súčasne ovplyvní príčinu.

Ako funguje rosacea krém?

Čo by mal robiť kvalitný krém rosacea:

  • posilniť krvné cievy, zvýšiť ich pevnosť, elasticitu;
  • zlepšiť mikrocirkuláciu;
  • bojovať proti preťaženiu, zápalu.

Konvenčné hydratačné a vyživujúce krémy nie sú najúčinnejšie proti pavučinám. Musíte sa vysporiadať s problémom špeciálnymi prostriedkami, ktoré stimulujú krvný obeh, zlepšujú stav kapilár.

Najúčinnejšie krémy proti kuperóze

Zloženie liekov na rosacea obsahuje rastlinné prísady, retinol, éterické oleje, ktorých účinok je zameraný na odstránenie ružovky na tvári. Na rôznych miestach sa môžu objaviť nepríjemné červené bodky, cievna sieť, uzly, na nose, na čele, lícach, brade.

Pri výbere starostlivosti krémy nekupujte tie, ktoré obsahujú alkohol, mentol olej, mätu, eukalyptus. Tieto zložky vysušujú pokožku a spôsobujú podráždenie.

Zastavte Cuperoz SOS z PhytoBioTechnology

Zoznam najlepších zahŕňa antikaneróznu kozmetiku Stop Cuperoz SOS, ktorá bola vytvorená špeciálne na boj proti tejto chorobe, vrátane krému, tonika a gélu. Odporúča sa na použitie v kombinácii na dosiahnutie komplexného účinku na pokožku.

Zastavte zloženie Cuperozu a jeho vlastnosti:

  • včelí vosk - posilňuje krvné cievy;
  • levanduľový olej - zjemňuje pokožku;
  • kyselina linoleová - chráni steny kapilár;
  • fialový extrakt - regeneruje, upokojuje;
  • kyselina behenová - omladzuje;
  • Bambucké maslo - normalizuje odtok krvi.

Aplikujte Stop Cuperoz každý deň na vopred vyčistenú tvár ráno alebo pred spaním. Namažte iba oblasti poškodené ružovkou.

Náklady na Stop Couperose SOS - od 200 rubľov. (sada - od 590 rubľov).

Diroseal od Avene

Populárnym liekom na liečbu ružovky je Diroseal (Diroseal). Používajte ju až po konzultácii s dermatológom, pretože krém obsahuje intenzívne zložky, ktoré sa môžu správať nepredvídateľne. Toto je hesperidínmetylchalkon a sulfán-dektrón.

Dirozeal znamená hypoalergénny liek, ktorý sa môže používať so sklonom k ​​alergickým vyrážkam a sčervenaniu.

Krém rýchlo obnovuje pokožku, rozjasňuje tvár a znižuje opuchy. Môžete ho používať každý deň, nanášanie tenkej vrstvy na oblasti ružovky dvakrát denne. Pôsobí jemne, účinne bojuje proti problému.

Môžete si kúpiť Diroseal za cenu 1 000 rubľov.

Citralgin

Citralgin je lacný liek, obsahuje ovocné kyseliny, lanolín, emulgátory, včelí vosk, silikón, metylparabén. Krém naneste na očistenú pokožku 2 krát v malej vrstve do 3 mesiacov. Po skončení kurzu si urobte 30dennú prestávku a potom môžete pokračovať v liečbe rovnakým spôsobom. Citralgin sa po predchádzajúcej konzultácii s dermatológom efektívne používa na liečbu a prevenciu.

Náklady - asi 100 rubľov.

Bioderma Sensibio od Laboratoire Bioderma

Krém Bioderma (Bioderma Sensibio) sa často používa kvôli výraznému protizápalovému účinku. Odstraňuje oblasti hyperémie a zápalu a zároveň upokojuje. Prípravok obsahuje prírodné látky, komplex Rosactiv.

Bioderma Sensibio sa vyrába bez pridaných vonných látok alebo konzervačných látok. Je to jeden z najbezpečnejších krémov s jemným účinkom a bez vedľajších účinkov.

Aplikujte na poškodené miesta ráno a večer. Krém je vhodný pre citlivú pokožku, nespôsobuje podráždenie.

Cena skúmavky Bioderma Sensibio je 1500 rubľov.

Kapilárny ochranný krém Kora

"Kapilárny ochranný krém" z kôry domácej výroby je určený pre suchú a kombinovanú pokožku. Obsahuje komplex rastlinných olejov.

Aplikuje sa raz denne ráno alebo večer. Aplikujte poklepaním, až kým sa úplne nevstrebáva.

Stop rosacea: krém proti kuperóze na začervenanie tváre - účinné a najlepšie liečivé prípravky v lekárni

Kozmetický defekt, ktorý sa prejavuje prítomnosťou pavučinových žíl na pokožke tváre, sa najčastejšie objavuje na krídlach nosa alebo tváre..

Tento problém nespôsobuje žiadne fyzické nepohodlie, ale pokožka so silným začervenaním nevyzerá príliš atraktívne. Budeme hovoriť ďalej o tom, prečo sa rosacea vyskytuje na tvári a aké kozmetické výrobky môžu zmierniť jej prejavy..

Dôvody vzhľadu

Spiderové žily na tvári sa môžu objaviť v dôsledku stagnácie krvi v kapilároch, ktorá je spôsobená zhoršenou cirkuláciou v epiderme. Na druhej strane môže byť táto porucha vrodená aj získaná.

Faktory, ktoré môžu viesť k získanej ružovke:

  • zneužívanie alkoholu a cigariet;
  • rôzne patológie a ochorenia pečene;
  • narušenie endokrinného systému;
  • stresujúce a depresívne podmienky;
  • príliš časté vystavenie extrémnemu chladu alebo naopak nadmernému opaľovaniu;
  • nevhodná strava (množstvo pikantných a mastných, sýtených tekutín, vzácna konzumácia zeleniny a ovocia);
  • choroby kardiovaskulárneho systému, atď..

Na to, aby liečba rosacey mala pozitívny výsledok, je potrebné zistiť príčiny tohto problému a vyriešiť ich..

Starostlivosť alebo časovaná bomba - objavte všetky výhody a nevýhody laminácie vlasov.

Najlepšie kozmetika

Použitie rôznych krémov by sa samozrejme malo kombinovať s odstránením základných príčin ružovky. Lokálny terapeutický účinok týchto produktov je však celkom zrejmý. Účinné látky vo svojom zložení účinne posilňujú podkožné kapiláry, obnovujú ich štruktúru a zvyšujú ich pružnosť, zvyšujú elasticitu pokožky ako celku, majú celkový hydratačný a výživný účinok..

Prítomnosť ružovky môže byť buď iba črtou tváre alebo varovať pred vážnymi chorobami kardiovaskulárneho, tráviaceho, reprodukčného systému, štítnej žľazy atď..

Aj keď lekárnici tieto lieky zvyčajne vydávajú v lekárňach bez lekárskeho predpisu, nie je na škodu najprv sa poradiť s lekárom (dermatológom a / alebo fleboológom). Samoliečba je nežiaduca aj v takejto situácii..

Okrem boja proti základnej príčine problému a používania lekárskej kozmetiky v starostlivosti o pleť je potrebné opustiť produkty obsahujúce mentol, mätu, aloe, med, eukalyptový a klinčekový olej, ovocné kyseliny a ďalšie látky, ktoré môžu mať silný dráždivý účinok..

Hormonálne krémy sa môžu používať iba so súhlasom lekára a tiež sa snažia mechanicky nepoškodiť pokožku - trením uterákom, tvrdými kefami a špongiami atď..

Tu zistíte, ako dlho na vašich nechtoch vydrží gélový lak. Je poľský reanimátor nechtov Horsepower skutočne schopný obnoviť silne oslabené nechtíky čítať tu.

Aby ste udržali manikúru bezchybnú a dlhotrvajúcu, pravidelne používajte liečivý lak Evelyn 8 v 1. A laky na nechty Orly pomôžu dať manikúre luxusnú farbu..

V sortimente tejto ruskej značky je prostriedok proti pavučinovým žilám prezentovaný vo forme kapilárneho ochranného krému. Medzi aktívne zložky lieku patria rutín, vitamín C, bentaín, panthenol. Bylinné ingrediencie sú zastúpené výťažkami verbeny, zeleného čaju, japonskej sophory a ginkgo biloby, bambuckého masla, avokáda a sóje..

Krém má zosilňujúci účinok na steny krvných ciev nachádzajúcich sa blízko povrchu pokožky, v dôsledku čoho sa výrazne znižuje počet a závažnosť cievnych žíl. Okrem toho má výrobok ochranný účinok, ktorý normalizuje bariérové ​​funkcie pokožky..

Existuje tiež omladzujúci účinok, ktorý sa prejavuje znížením počtu a hĺbky vrások. Vďaka žltkastej farbe produktu sa dosiahne mierny tonický maskovací efekt.

Krém nemá zjavné kontraindikácie, ani vekové obmedzenia. Kurz odporúčaný výrobcom application– žiadosť mesačne dvakrát denne.

Ako si vybrať účinný krém na kŕčové žily na nohách, prečítajte si článok.

Avene

Táto francúzska značka na riešenie problému pavučinových žíl ponúka Diroseal, ktorý poskytuje terapeutické aj profylaktické účinky. Medzi hlavné účinné látky lieku patrí: termálna voda Avene, retinaldehyd, dextránsulfát a metylperalón benzperidínu.

Krém má všeobecný upokojujúci účinok na pokožku a znižuje podráždenie, zatiaľ čo mierne nazelenalé zafarbenie poskytuje vizuálne maskovanie začervenania. Antiaverzívny účinok sa prejavuje stimuláciou krvného obehu, znížením opuchy, zhrubnutím vrchných vrstiev pokožky..

Odporúča sa aplikovať liek jedenkrát denne po dobu najmenej 3 mesiacov, aby sa predišlo dlhodobému vystaveniu slnku počas tohto obdobia, pretože to môže iba zvýšiť výskyt začervenania. Pre mastnú pleť sa produkt neodporúča, pretože upcháva póry a má dosť hustú a mastnú štruktúru.

Užitočné video s recenziou riešenia Avene Couperose

Zistite, ktorý krém na nohy proti potu a zápachu naozaj funguje.

Zastavte Couperose

Pod týmto názvom ukrajinská spoločnosť „Fytobiotechnológia“ nevyrába ani samostatný produkt, ale celú radu, vrátane gélu na umývanie, tonika a 3 krémov naraz: denne s SPF15 a SPF30 a intenzívnym SOS krémom. Prvé dve sa odporúčajú ako pravidelná alebo aspoň dlhodobá starostlivosť ako intenzívny nástroj - keď sú vystavené obzvlášť nepriaznivým faktorom (chlad, vietor, agresívne chemické postupy, atď.).

Prostriedky série majú komplexný upokojujúci a protizápalový účinok, spevňujú steny krvných ciev a poskytujú ochranu pred fotografovaním.

Krásne nohy v každom veku - krém na nohy z popraskaných pätiek.

La Roche-Posay

Táto francúzska značka kozmetiky ponúka komplexné riešenie tohto problému. Výrobky, ktoré sú krémovej konzistencie, sú vo svojom sortimente dodávané s dvoma typmi zvlhčovačov, intenzívnym sérom a nápravnou tónovanou starostlivosťou..

Hydratačný prostriedok La Roche Posay obsahuje komplex vitamínov CG a PP, má upokojujúci účinok a posilňuje steny krvných ciev. Kvôli obsahu zeleného pigmentu dochádza k vizuálnemu maskovaniu začervenania.

Sérová a nápravná starostlivosť sa okrem terapeutického účinku vyznačujú aj preventívnou; pri pravidelnom používaní výrazne znižujú množstvo a závažnosť sčervenania, spomaľujú proces starnutia pokožky, upokojujú a minimalizujú podráždenie. Aktívne zložky fondov: ambofenol, neurosenzín.

Krémy poskytujú externé ošetrenie ružovky. Správna strava pomôže začať s procesmi obnovy a obnovy pokožky zvnútra. Z stravy by mali byť vylúčené nadmerne slané, korenené a sladké jedlá, konzervované potraviny a polotovary bohaté na konzervačné látky, čierny čaj a káva. Čo by sa však malo konzumovať pravidelne: obsahujúce vitamíny P, C, K; mäso a vajcia bohaté na bielkoviny; ľanový olej, rybí olej a iné potraviny bohaté na mastné kyseliny; zelený čaj.

V článku je uvedený prehľad najlepších krémov na ruky s močovinou. Snívate o perfektnom tvári? Nájdite svoje odfarbujúce pleťové krémy na vekové škvrny.

Ceny a recenzie zákazníkov

Bohatý sortiment výrobkov v lekárňach a obchodoch umožňuje ženám bojovať proti kuperóze napriek úrovni ich finančného bohatstva. Nasleduje tabuľka s cenami za najobľúbenejšie a najúčinnejšie produkty.

prostriedkyCena, rub.
Chrániče kapilárnej kôry520
Avene diroseal980
Stop Couperose Intensive SOS krém210
Zastavte denný krém Couperose SPF15290
Zastavte Couperose SPF30310
Zvlhčovače La Roche-Posay ROSALIAC UV RICHE a ROSALIAC UV LEGERE1273
Sérum La Roche-Posay ROSALIAC AR INTENSE1352
La Roche-Posay tonálna korekčná starostlivosť ROSALIAC CC CREME1436

Rýchly úľava pre citlivú pokožku - pleťový alergický krém.

Výsledok použitia antikuperóznych liekov samozrejme závisí od individuálnych charakteristík tela a kože, najmä od príčin problémových ciev na tvári. Avšak úspechy modernej kozmetológie vo všeobecnosti umožňujú riešiť tento problém pomerne rýchlo a veľmi efektívne, čo potvrdzujú hodnotenia ľudí, ktorí vyskúšali tieto prostriedky:

  • Alisa, 27 rokov, Kemerovo: „Lekári nedokázali jednoznačne povedať, čo vo mne spôsobilo ružovicu. Takže bez toho, aby som vedel dôvod, som musel použiť iba kozmetické ošetrenie a voľba padla na kapilárny ochranný krém od Cory. Zároveň som sa snažil získať dostatok spánku, byť menej nervózny a správne jesť a celkovo to prinieslo úžasný výsledok - na spravodlivej koži nebolo vidieť žiadne stopy pavučinových žíl a teraz občas opakujem kurz prevencie. ““
  • Valeria, 32 rokov, Alma-Ata: „Na pozadí závažnejších zdravotných problémov sa rosacea zdala ako maličkosť, ale stále ju nepotešila. Lekár dôrazne odporúča používať krém Stop Couperose. O pár mesiacov neskôr som sa mohol pochváliť takmer dokonalou pleťou, teraz ju občas používam ako preventívne opatrenie. ““
  • Angela, 46 rokov, Ufa: „Od detstva som mala slabé krvné cievy, a preto som mala na tvári kuperózu a všetky tieto drahé postupy mali len krátkodobý účinok. Rozhodol som sa vyskúšať liečivú kozmetiku a po dlhých pokusoch som sa usadil na kréme Avene Diroseal. Účinok tiež zmizne po určitom čase, ak ho prestanete používať, ale krém je stále ľahšie a pohodlnejšie aplikovať. ““

Krémy na rosacea poskytujú lokálne ošetrenie, to znamená, že ovplyvňujú pokožku tváre. Preto, ak príčina objavenia sa pavučinových žíl spočíva vo vážnych zdravotných problémoch, používanie kozmetiky by sa malo kombinovať s liečbou základných chorôb. To je potom, že krémy budú najúčinnejšie a umožnia vám zabudnúť na nepríjemné prejavy ružovky, ak nie navždy, potom na veľmi dlhú dobu..

10 najlepších krémov na rosacea na tvári

Couperose cream - hodnotenie najlepších liekov

Jasne červené líce ešte nie sú znakom zdravia, často ide o problém a na ružovku potrebujete krém. Tento nástroj pomôže zbaviť sa chyby. Je však lepšie zveriť jeho výber skúsenému kozmetológovi-dermatológovi, ktorý presne vyberie optimálny produkt..

Aký je účinok krému na ružovku na tvári

So znížením kapilárnej elasticity dochádza k kuperóze. Je to kvôli zlému výkonu krvných ciev. Výsledkom je, že sa rozširujú a objavujú sa na povrchu pokožky.

Liečivé krémy sú určené na posilnenie cievnych stien, zvýšenie ich pružnosti a ochranných funkcií. Po liečebnom cykle zmiznú cievne vzorce.

Pôsobenie liečivého krému vo farmácii:

  • obnovuje cievne steny (elasticita, štruktúra) s kupirozou;
  • hydratuje, normalizuje vodnú rovnováhu na tvári;
  • vracia elasticitu;
  • vyživuje pokožku užitočnými látkami v hlbokých vrstvách;
  • posilňuje epidermu a krvné cievy;
  • chráni pred nepriaznivými vplyvmi poveternostných podmienok.

Couperóza ovplyvňuje citlivé slabé telieska, ktoré reagujú na rôzne podnety.

Krémové výrobky odstraňujú problém z dôvodu obsahu prírodných zložiek a vitamínov. Krémy na ružovku sa vyberajú podľa štádií bolestivého stavu.

Pri menších prejavoch vaskulárnej siete môžete použiť kozmetický prípravok, ktorý bude stačiť na preventívne a posilnenie terapeutických sedení..

Pri výraznej ružovke na tvári je potrebná komplexná liečba liečivými krémami predávanými v lekárni.

Analýza stavu celistvosti s predpisom terapeutickej liečby môže vykonať iba odborník. V ťažkom štádiu ochorenia sa tiež predpisujú lieky na nepríjemné a bolestivé príznaky..

Prečítajte si populárny článok zo stránok: Menopauza u žien: príznaky, vekové charakteristiky, liečba pomocou účinných metód.

Ako si vybrať masť na ružovku na tvári

Lekárne dnes ponúkajú mnoho produktov, ktoré pomáhajú v boji proti kuperóze na tvári. Medzi nimi sú krémy, masti, tablety. Je potrebné poznamenať, že pred použitím akýchkoľvek liekov sa musíte poradiť so špecialistom..

Burstové kapiláry tvoria vaskulárnu sieť

Pri návšteve lekárne zvyčajne vyvstáva otázka: ako kúpiť účinný liek, ktorý určite pomôže a zároveň sa pokúsi ušetriť peniaze? V skutočnosti je dosť ťažké na ňu odpovedať. Kupujúci sa často stretávajú s takým problémom, ako je uvalenie drogy lekárnikmi, aby dosiahli zisk. Dôveryhodní ľudia pri vykonávaní liečby vo väčšine prípadov kupujú zbytočné lieky. Preto je potrebné vopred zvážiť najpopulárnejšie prostriedky, aby ste vedeli, čo presne kúpiť..

Dôležité! Pri výbere liekov na ružovicu sa zdržte takých zložiek, ako sú alkohol, éterické oleje mentolu, eukalyptus, klinček, mäta. Veľmi vysušujú pokožku.

Heparínová masť

Približná cena heparínovej masti v lekárňach je 70 rubľov. Vyrába sa v skúmavkách s obsahom 10 a 25 mg. Ak je rosacea v pokročilom stave, je lepšie okamžite kúpiť väčší objem.

Hlavnou zložkou masti je heparín, ktorý dal produktu názov. Táto látka má protizápalový účinok a tiež pomáha normalizovať krvný obeh v kapilároch a krvných cievach. Po absolvovaní liečebného postupu tejto masti rastie cievna sieť matne a postupne mizne. Oslobodenie prichádza v dôsledku antitrombotického účinku heparínu, jednoducho povedané - v dôsledku prekážania zrážania krvi. Ďalšou dôležitou zložkou v zložení tejto masti je benzyléter, ktorý má vazodilatačné vlastnosti. Vďaka tejto zložke sa heparín rýchlo vstrebáva, požadovaný účinok sa dosiahne rýchlejšie.

Musíte ošetrovať svoju tvár masťou až 3-krát denne.

Masť sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nespôsobuje nepríjemné pocity, nemá nepríjemný zápach. Na pokožke nezostávajú žiadne mastné lesky. V niektorých prípadoch sa heparínová masť predpisuje nie ako hlavný liek, ale v kombinácii s inými liekmi. Toto sa zvyčajne stáva pri závažných formách choroby. Dôležitým plusom je možnosť použitia tejto masti počas tehotenstva. Produkt sa nanáša iba na pokožku a neprenikne dovnútra, čo znamená, že nie sú potrebné žiadne kontraindikácie.

Zastavte sériu terapeutických a profylaktických kozmetických prípravkov Cuperoz SOS

Lekárska a profylaktická kozmetika Stop Cuperoz SOS obsahuje látky ako pentonal, bambucké maslo, komplex vitamínov a lipidov, ako aj ultrafialové filtre. Účinok je viditeľný takmer okamžite a choroba úplne zmizne v krátkom čase. Väčšina lekárov a špecialistov ho odporúča používať na ružovicu, pretože má prirodzené zloženie založené na:

  • vytlačiť zo zeleného čaju, ktorý pomáha čistiť póry;
  • levanduľový olej, ktorý zjemňuje pokožku;
  • kyselina behenová, ktorá má omladzujúcu funkciu;
  • kyselina linolová, ktorá chráni cievy pred negatívnymi vplyvmi;
  • včelí vosk, ktorý spevňuje steny kapilár a krvných ciev;
  • extrakt z trikolóry fialovej, ktorý pomáha pokožke regenerovať sa a má tiež upokojujúci účinok;
  • Bambucké maslo, ktoré zlepšuje krvný obeh.

Kozmetika Stop Cuperoz má komplexný účinok. Nielenže lieči ružovku, ale tiež zlepšuje stav pokožky tváre ako celku: zvlhčuje, vyživuje, saturuje potrebnými stopovými prvkami. Náklady na súbor v lekárňach a špecializovaných predajniach sú asi 600 rubľov. Každý z fondov, ktorý obsahuje, je možné zakúpiť samostatne. Sada teda obsahuje:

  1. Gél s upokojujúcim účinkom. K dispozícii vo veľkej 270 ml fľaši. Používa sa ráno a večer na umývanie. Čistí pokožku dobre, pričom nespôsobuje alergické a iné negatívne reakcie. Cena je 190 rubľov.
  2. Krém na denné použitie. Predáva sa v malej 15 ml skúmavke. Produkt by sa mal nanášať jedenkrát denne na oblasti postihnuté ružovkou. Náklady - do 200 rubľov.
  3. Spevňujúci tonikum. Aplikuje sa na pokožku po rannom umytí, pretože má ochranné vlastnosti. Výrobca ho vydáva v 200 ml fľaši. Cena - 170 rubľov.
  4. Denný krém. Podľa pokynov ho musíte používať každý deň. Krém chráni pokožku pred ultrafialovými lúčmi a inými negatívnymi faktormi a tiež ju nasýti esenciálnymi vitamínmi. Objem fľaše je 200 ml. Cena - 190 rubľov.

Stop Cuperoz anti-rosacea kozmetika môže ochorenie eliminovať v krátkom čase

Je potrebné urobiť záver, že kúpa súpravy je stále ziskovejšia a prinesie aj ďalšie výhody, pretože fondy sa navzájom dopĺňajú a efektívnejšie pôsobia v komplexe..

Diroseal krém

Diroseal krém je jedným z najúčinnejších prostriedkov na boj proti ružovke. Dá sa kúpiť v ktorejkoľvek lekárni. Cena je asi 900 rubľov za skúmavku s objemom 30 ml.

Používa sa aj v závažných prípadoch, keď je sieťka na tvári veľmi viditeľná. Liek sa odporúča na liečbu aj prevenciu choroby. Dirozeal bráni rozvoju rosacey, obnovuje vaskulárnu elasticitu, zmierňuje zápaly, svrbenie, má upokojujúci účinok na pokožku a tiež zvyšuje jej pružnosť.

Keďže krém má zelenú farbu, bude užitočné pre dievčatá, ktoré chcú maskovať začervenanie tváre. Výrobok obsahuje hlavne prírodné látky. Základom Diroseal je retinaldehyd, ktorý zlepšuje metabolický proces v bunkách. Posilňuje a obnovuje kapilárne steny, zahusťuje pokožku, v dôsledku čoho sa ružovka stáva menej viditeľnou. Na zmiernenie začervenania pridali výrobcovia do krému dextránsulfát, ktorý pomáha zlepšovať krvný obeh v cievach..

Diroseal je vhodný pre všetky typy pleti

Dirozeal je hypoalergénny krém, takže aj v prípade alergických reakcií môžete tento liek použiť. Krém sa vyznačuje miernym účinkom na poškodené miesta a je ideálny aj pre citlivú pokožku. Jemne bojuje proti chorobe bez zanechania vedľajších účinkov.

Tablety askorutínu

Couperóza sa dá liečiť nielen navonok pomocou rôznych krémov a mastí. Vo zvlášť pokročilých prípadoch lekári predpisujú aj tabletky, bez ktorých je ťažké zbaviť sa choroby. Jedným z populárnych liekov odporúčaných odborníkmi je Askorutin. Obsahuje látku rutín a kyselinu askorbovú, ktoré sú potrebné na obnovu a posilnenie stien kapilár. Svetložlté tablety, 50 v balení.

Ascorutin zabraňuje vaskulárnej krehkosti

Pôsobenie Ascorutinu spočíva v tom, že znižuje priepustnosť krvných ciev a tiež znižuje rýchlosť zrážania krvi. Tieto tablety sú predpísané nielen na liečenie, ale aj na prevenciu tohto ochorenia tým ľuďom, ktorých koža má sklon k ružovke..

Cena lieku je 50 rubľov.

Gel Lioton

Lyoton sa zvyčajne používa v kombinácii s inými liekmi. Gél obsahuje látku heparín s koncentrovanými éterickými olejmi. Pôsobí výborne proti zápalom a podráždeniu a je vhodný pre ľudí všetkých typov pleti. Lyoton rozjasní tón pleti, vďaka čomu bude jemnejší. Na boj proti ružovke sa gél nanáša 20 až 30 minút pred spaním a opatrne sa vtiera do postihnutých oblastí.

Lioton gél zmierňuje zápaly a bolesti

Lyoton sa vyrába v skúmavkách s hmotnosťou 100 g. Jeho približná cena v lekárni je 530 rubľov..

Detralex tablety

Tablety Detralex nie sú veľmi populárne, ale sú dobrým spôsobom, ako bojovať proti ružovke. Jeho účinok spočíva v skutočnosti, že hlavná účinná látka, diosmin, udržuje kapiláry v dobrom stave a pomáha posilňovať ich steny. Výsledok sa prejaví po užití 2 tabliet: vaskulárna sieť sa zoslabne, pokožka nadobudne zdravší vzhľad.

Detralex je dostupný vo forme svetlooranžových tabliet

Cena lieku je 1400 rubľov za balenie 60 tabliet.

Citralgin krém

Citralgin krém má dosť hustú textúru. K dispozícii v 50 ml pohári. Náklady na fondy je 100 rubľov.

Citralgin sa aplikuje lokálne dvakrát denne. Liečba trvá 3 mesiace, po ktorých si musíte urobiť prestávku v trvaní 1 mesiaca a potom pokračovať v aplikácii krému rovnakým spôsobom. Stojí za zmienku, že Citralgin má preventívnejší ako terapeutický účinok..

Citralgin podporuje vstrebávanie krvácania a hematómov

Citralgin sa môže používať namiesto bežného krému ráno a pred spaním, pretože soli alfa-kyselín vo svojom zložení majú pozitívny vplyv na pokožku: hydratujú a dodávajú mu prirodzenú žiaru. Zanedbané prípady ružovky sa nedajú vyliečiť Citralginom: môžu odstrániť iba malú, matnú vaskulárnu sieť. Preto pri závažnejších formách choroby musíte zvoliť iné prostriedky..

Phlebodia tablety

Hlavnou aktívnou zložkou tabliet Phlebodia je diosmin. Cena lieku je 1 000 rubľov. Tablety pôsobia na krvné cievy. Phlebodia posilňuje a tónuje ich steny, zabraňuje tvorbe škôd. Špecialisti predpisujú tento liek menej často ako ostatní kvôli jeho nízkej popularite v porovnaní s inými liekmi na rosacea. V skutočnosti, pokiaľ ide o účinky Phlebodie, nie je to horšie ako jej konkurenti: pri pravidelnom používaní tabliet v súlade s pokynmi vaskulárna sieť zmizne za 1 mesiac. Lekári odporúčajú tento liek v kombinácii s krémami a masťami, v tomto prípade je výsledok viditeľný už po 2 týždňoch. Phlebodia dobre zvláda aj s pokročilými formami ružovky.

Phlebodia plní krv kyslíkom, čo zlepšuje stav pacienta

Jedno balenie obsahuje 60 alebo 30 tabliet v závislosti od balenia. Mali by ste byť opatrní aj u ľudí so sklonom k ​​alergiám, pretože liek môže spôsobiť alergické reakcie.

Kapilárne tablety

Kapilárne tablety nie sú drogami, sú výživovými doplnkami - biologicky aktívnou prísadou. Lekári ho odporúčajú ako doplnok k hlavnej liečbe rosacey. Capilar pomáha pri cievnych a kapilárnych ochoreniach, ktoré na tvári vytvárajú modrofialovú sieťku. Tento liek pomáha zlepšovať krvný obeh a je tiež antioxidantom. Hlavnou výhodou tohto produktu je prirodzenosť. Účinná látka v Kapilar, dihydroquercetín, sa extrahuje zo sibírskeho smrekovca.

Capilar je lacný a účinný doplnok výživy

Liek je dostupný v baleniach po 50 a 100 tabliet. Náklady na každý, respektíve, 180 a 300 rubľov.

Masť z nechtíka

Calendula je rastlina, ktorá sa používa na liečbu akéhokoľvek typu zápalu kože. Má antibakteriálne, antiseptické a liečivé vlastnosti. Masť z nechtíka je často odporúčaná pre rosacea kvôli jej vazo-posilňujúcemu účinku. Koža získava zdravý vzhľad, cievna stena postupne mizne. Masť aplikujte 4 krát denne. Liečba trvá 1 mesiac.

Masť z nechtíka málokedy spôsobuje alergické reakcie

Náklady na jednu skúmavku sú približne 30 rubľov na 30 g.

Poradenstvo! Na dosiahnutie väčšieho účinku sa Dimexid môže pridať do akejkoľvek masti alebo krému. Podporuje rýchlu penetráciu látok do tkanív, vďaka čomu je možné vidieť výsledok v kratšom čase. Mal by sa pridávať v pomere 1:10 smotany alebo masti.

Krém Bioderma Sensibio AR

Pomerne obľúbeným liekom na liečbu ružovky je krém Bioderma Sensibio. Má upokojujúci účinok na pokožku, odstraňuje začervenanie a zápal. Obsahuje veľa prírodných prísad, vďaka ktorým je bezpečné používanie. Hlavnou zložkou krému je komplex Rosactiv, ktorý spoločnosť už patentovala. Posilňuje krvné cievy a má na ne blahodarný účinok. Bioderma Sensibio sa vyrába bez použitia vonných látok a vonných látok, preto patrí medzi hypoalergénne výrobky.

Bioderma Sensibio je špeciálne navrhnutý pre citlivú pokožku

Trubica so 40 ml krému bude stáť 1 500 rubľov.

Čo je rosacea a dôvody jej vzhľadu

Couperóza je vaskulárne ochorenie, pri ktorom dochádza k dlhodobej stagnácii krvi v jednotlivých tenkých cievach - kapilároch. Zároveň sa rozširujú päťkrát alebo viackrát v porovnaní so svojou normálnou veľkosťou a strácajú svoju elasticitu. Pod kožou sa objavujú patologické oblasti vaskulárnej siete vo forme „hadov“ s červeným vinutím.

Dilatačné intradermálne krvné cievy nazývajú hlavne rosacea kozmetológovia. V dermatológii je pre tento problém ďalší výraz - telangiektázia..

Lokálne narušenie mikrocirkulácie nemá žiadny výrazný vplyv na krvný obeh všeobecne a nepredstavuje ohrozenie zdravia, je čisto estetickým problémom, ktorý sa niekedy dá pomocou kozmetiky obťažne zamaskovať. Couperóza je sprevádzaná suchosťou, stratou pevnosti, nezdravou farbou pleti.

Rozvoj ružovky sa uskutočňuje v niekoľkých fázach:

  1. Periodicky - bez zjavného dôvodu alebo pod vplyvom vonkajších faktorov - vzhľad na lícach, krídlach nosa, erytémovej brade - miestne sčervenanie sprevádzané pocitom tepla, svrbenie. Zatiaľ neexistujú žiadne dilatované kapiláry alebo sú pozorované v jedinom množstve.
  2. Sčervenenie sa stáva stabilným, dilatované cievy sa spoja do sieťky, do procesu sú zapojené všetky nové kapiláry.
  3. Toto ochorenie je postihnuté takmer všetky cievy tváre, objavujú sa zápalové oblasti kože.

Tendencia rozvíjať sa rosacea je dedičná, pretože slabosť cievnej steny a typu pokožky sú geneticky stanovené. Tenká, ľahká a citlivá pokožka je náchylnejšia na ružovicu.

Medzi faktory vyvolávajúce výskyt telangiektázií patria:

  • hormonálne zmeny (tehotenstvo, menopauza, užívanie perorálnej antikoncepcie);
  • choroby vnútorných orgánov: endokrinný a tráviaci systém, pečeň, hypertenzia, sklerodermia;
  • zdôrazniť;
  • vonkajšie vplyvy: náhle zmeny teploty (kúpeľné a sauny, pravidelné a dlhodobé vystavenie mrazu), nekontrolované vystavenie ultrafialovému žiareniu (aj v soláriu);
  • nevhodná, príliš agresívna starostlivosť o pleť: naparovanie, používanie kozmetiky s alkoholom a kyselinami v zmesi, abrazívne šupky, filmové masky, otepľovacie masky;
  • zneužívanie alkoholu, káva, fajčenie;
  • nepretržitá konzumácia príliš teplého jedla a nápojov, láska k pikantnému jedlu.

8 Uriage-Roseliane

Vynikajúca ochrana proti extrémnym teplotám Krajina: Francúzsko Priemerná cena: 1 316 rubľov. Hodnotenie (2019): 4.8

Účinný liek na rosacea sa právom považuje za liek od spoločnosti Uriage. Výrobky značky sa podrobujú prísnym testom dermatológov a farmaceutov. Roseliane nie je výnimkou. Zloženie obsahuje nasledujúce účinné látky: Termálnu vodu Uriage, extrakty ženšenu a červenej riasy, bambucké maslo, patentované komplexy TLR2-Regul a SK5R. Pomôžu odstrániť začervenanie na tvári, suchosť a pálenie.

Pozitívne názory nájdete všade. Užívatelia uvádzajú, že Uriage-Roseliane je vynikajúci zimný krém. Dá sa povedať, že je to najlepší produkt v segmente ochrany pred extrémnymi teplotami. Textúra sa topí s príjemnou vôňou. Všetka sčervenanie je dokonale skryté kvôli prítomnosti zelených perleťových častíc v kompozícii. Odporúča sa na použitie ráno a večer. Môže sa používať aj pod make-up. Je však potrebné mať na pamäti, že pre mastnú pleť nemusí byť vhodná v lete kvôli vzhľadu mastného lesku (kvôli oleju v zmesi). V opačnom prípade si Uriage za svoju výkonnosť zaslúžila lásku k ženám po celom svete..

Top 10 najlepších krémov na rosacea na tvári

Čo je rosacea a ako s ňou zaobchádzať?

Toto je ochorenie charakterizované poruchou mikrocirkulácie krvi. Je to kvôli expanzii a zvýšenej krehkosti krvných ciev. Ľudia s citlivou pokožkou pociťujú svrbenie, mravčenie a pálenie po umytí tváre alebo ich len dotknutí. Na základe vonkajšej manifestácie je možné posúdiť, čo je to kuperóza pokožky tváre. V prvom štádiu ochorenie pokračuje vo forme silného začervenania. Keď choroba postupuje do ďalšieho štádia, v oblastiach, kde kapiláry praskli, sa objaví vaskulárna sieť. Vedecky sa nazýva telangiektázia.

Najčastejšie je problém lokalizovaný na čele, lícach a brade. Aj keď vo väčšine prípadov je vývoj ružovky ovplyvnený dedičnými predispozičnými a autoimunitnými procesmi v tele, existuje celá rada faktorov, ktoré zhoršujú situáciu. Medzi „provokatérov“ patria:

  • nervový stres;
  • stresové situácie;
  • gastrointestinálne choroby;
  • hypertenzia;
  • tehotenstvo a užívanie hormonálnych liekov;
  • kozmetické procedúry, pri ktorých je pokožka vystavená vysokým teplotám;
  • vplyv ultrafialových lúčov;
  • alkoholické nápoje;
  • korenené jedlá.

Je možné na tvári liečiť kuperózu?

Je celkom možné zbaviť sa pavučinových žíl. V takomto prípade na záchranu prídu také moderné, vysoko efektívne metódy salónu:

  1. Laserové odstránenie je postup, pri ktorom sa cievy spájkujú. Účinok sa dosiahne od prvého použitia. Porucha sa však môže vrátiť.
  2. Mezoterapia - do problematickej oblasti sa zavádzajú mikroinjekcie so špeciálnym liečivým zložením. Výhodou tejto metódy je to, že použité lieky si dlhodobo zachovávajú svoj účinok..
  3. Fotorejuvenácia - zákrok sa vykonáva pomocou svetelných impulzov vysokej intenzity.

Niektorí ľudia sa obávajú, či sa rosacea dá vyliečiť doma. To sa dá dosiahnuť, ak si zaistíte, že telo dostane správne množstvo takýchto vitamínov:

  • rutina - prvok, ktorý zvyšuje tón kapilár a znižuje ich krehkosť;
  • vitamín K - látka, ktorá zahusťuje krvné cievy;
  • kyselina askorbová - prvok, ktorý prispieva k zúženiu a posilneniu kapilár.

Pri liečbe tohto ochorenia musíte dodržiavať nasledujúce odporúčania:

  1. Na ružovicu použite krém.
  2. Nelúpať.
  3. Na čistenie pokožky používajte jemné výrobky.
  4. Neumývajte si tvár horúcou vodou.
  5. Naneste hydratačnú kozmetiku.
  6. Odpadky obsahujúce alkohol a acetón.
  7. Nepoužívajte čistiace fólie.

Krém na ružovku na tvári v lekárni

Farmaceutický priemysel ponúka obrovské množstvo prostriedkov, ktoré majú pozitívny vplyv na stav pokožky. V zložení takýchto liečivých zmesí sú často prítomné nasledujúce látky:

  1. Angioprotektory - medzi ne patrí rutozid, troxerutín, výťažky z ich vlašských orechov a konských gaštanov. Stopové prvky patriace do tejto skupiny pomáhajú aktivovať metabolické procesy prebiehajúce v tkanivách. V dôsledku toho sa zvyšuje mikrocirkulácia krvi v cievach..
  2. Oleje - častejšie tu sú mandľové, olivové alebo kukuričné ​​oleje. Kapilárny ochranný krém na pokožku náchylný na ružovicu môže obsahovať hyalurón alebo glycerín.
  3. Vitamínové komplexy - je žiaduce, aby kozmetický výrobok obsahoval kyselinu askorbovú, tokoferol a retinol.
  4. Výťažky z liečivých rastlín - gaštan, čučoriedka, preslička.

Farmaceutický krém na rosacea je hypoalergénne činidlo. Má nasledujúci účinok:

  • posilňuje kapiláry;
  • obnovuje vodnú rovnováhu;
  • vyživuje pokožku hodnotnými prvkami;
  • obnovuje svoju štruktúru;
  • chráni pred škodlivými účinkami vonkajších dráždivých látok.

BB krém na ružovku

Názov tohto kozmetického výrobku hovorí sám za seba. Znamená to „Blemish Balm Cream“, ktorý sa doslova prekladá do ruštiny ako „balzam za vady“. Výberom takéhoto krému na pokožku náchylnú na ružovicu môžete ľahko skryť existujúce nedostatky. Tento kozmetický výrobok zároveň rozjasňuje tvár a slúži ako krém na opaľovanie. Špecialisti v oblasti krásy právom nazývajú taký krém „photoshop“: dokonale evokuje tón. Na odstránenie tohto produktu sa odporúča použiť hydrofilný olej..

Nadácia pre rosacea

Takéto kozmetické výrobky sa používajú na maskovanie problému. Pri výbere nadácie je dôležité vziať do úvahy sezónu. V lete by sa mal uprednostňovať denný krém s tónovacími vlastnosťami. Tento výrobok obsahuje vo svojom zložení pigmenty, ktoré zamaskujú aj malé chyby a vyrovnajú aj tón tváre. Na zimu je lepšie zvoliť krém na pokožku s ružovkou s mastnejšou textúrou. Ak nemáte hustý korektor, môžete korektor dodatočne použiť.

Pri výbere pomocného produktu je dôležité pamätať na to, že je určený na „miestne“ použitie. Inými slovami, korektor by sa mal aplikovať iba na problémové oblasti kože. Tento kozmetický výrobok obsahuje podstatne viac pigmentu ako základ. Ak chcete maskovať pavúčie žily, musíte uprednostniť korektor zelenkavého alebo žltkasto-zeleného tónu.

Aké zložky musia byť obsiahnuté v ružovočervenom kréme zakúpenom v lekárni

Krémové výrobky predávané v lekárni musia mať účinné zložky, ktorých účinok je zameraný na normalizáciu krvného obehu a obnovu pokožky..

Je dôležité to vedieť! Vysokú účinnosť liečby krémmi je možné dosiahnuť iba vďaka aktívnym zložkám, ktoré tvoria prípravky: výťažky z liečivých rastlín, vitamíny, kolagén.

Zloženie krémov na voľnom trhuAkcia z ružovky na tvári
Angioprotektory: výťažky prírodného pôvodu z rastlín (mäsiarske, vlašské orechy, hrozno, gaštan konský)Posilniť metabolické procesy v bunkách a krvných cievach, zlepšiť prietok krvi
Pomocné látky: lipidy, hyalurón, glycerínDodatočná hydratácia
Vitamínový komplex A, C, E, K, nachádzajúci sa v čajovníku, ryžových otrubách, kukurici, čiernom ríbezle, bambucké bôby, olivyObnovuje, posilňuje krvné cievy, robí pokožku pružnou a hebkou
Prírodné výťažky z mimózy, citrónu, presličky, gaštanu (koňa), čučoriedokČistí pokožku od cievnych vzorcov, zvyšuje absorpciu užitočných zložiek do stien krvných ciev
Elastín s kolagénomZvyšujte pevnosť s elasticitou

Krém na ružovku na tvári: v lekárni si môžete kúpiť skutočne kvalitný produkt - musí mať potrebné osvedčenie o kvalite, kde je predpísané úplné zloženie lieku.

Pri výbere krému na ružovku na tvári v lekárni si pozorne prečítajte zloženie produktu.

Video: ako sa vysporiadať s rosacea pomocou farmaceutických výrobkov

Ako si vybrať prostriedky proti ruženici

Finančné prostriedky na ruženicu na tvári sú určené na zníženie prejavov patológie a na zabránenie vzniku nových vaskulárnych sietí. Najprv je potrebné konať v smere zlepšenia elasticity krvných ciev a aktivácie krvného obehu v postihnutých oblastiach kože..

Po druhé, pri výbere opatrovateľského prostriedku je potrebné vziať do úvahy, že pokožka s ružovkou je veľmi citlivá a krehká, náchylná na začervenanie a zápal. Je vhodné ho zhutniť a zvlhčiť, aby bol menej náchylný na vonkajšie negatívne faktory (mráz, slnko, vietor).

V tabuľke sú uvedené niektoré zložky, ktorých prítomnosť v zložení zakúpených kozmetických prípravkov by sa mala riadiť výberom antiaverzívneho činidla..

prísadaakt
Oleje: hroznové semeno, pšeničné klíčky, šípky, bambucké maslo, jojoba, lieskové orechyPosilniť a obnoviť kapiláry, zúžiť ich steny, stimulovať krvný obeh, regenerovať kožné bunky, hydratovať, tónovať, chrániť
Éterické oleje: ruža, harmanček, cyprus, rozmarín, tymian, neroliZvýšenie pružnosti krvných ciev, odstránenie začervenania, zmiernenie svrbenia
Výťažky z rastlín: arnica, gaštan, riasy, lieska čarodejnice, mäsiarska metla (ruscus), ginkgo biloba, zelený čaj, čierne ríbezle, čučoriedka, chmeľ, ženšen, hroznoStimulácia krvného obehu a metabolických procesov, posilnenie stien krvných ciev, protizápalové a opuchy, antioxidačný účinok.
Vitamíny A, E, CAntioxidanty, regeneračný účinok
Vitamín PP (kyselina nikotínová, B3)Zlepšuje mikrocirkuláciu
Vitamín KZnižuje priepustnosť kapilár
Vitamín P (rutín, hesperidín, kvercetín a ich deriváty)Spolu s vitamínom C znižuje priepustnosť a krehkosť kapilár, zvyšuje ich elasticitu
Bisabolol, D-panthenol, alantoín, kyselina hyalurónováUpokojujúci, hydratačný, hojivý účinok

Je potrebné úplne odstrániť všetky faktory, ktoré dráždia pokožku. Preto, ak je koža náchylná na telangiektáziu, je osobitne dôležité jej poskytnúť náležitú dennú starostlivosť, ktorá je založená na týchto zásadách:

    Čistenie krémom, mliekom, hydrofilným olejom alebo mäkkou penou pre citlivú pokožku. Umývanie mäkkou vodou pri príjemnej teplote. Po umytí si neotierajte tvár - osušte utierkou.

7 Ciracle Anti-Redness K krém

Ideálne pre suchú a poškodenú pokožku Krajina: Južná Kórea Priemerná cena: 1 490 rubľov. Hodnotenie (2019): 4.8

Ciracle Anti-Redness K Cream možno označiť za výrazného predstaviteľa ratingu rosacea krémov. V Kórei, rovnako ako nikde inde, sa starajú o to, aby bola tvár v perfektnom stave. Preto je výber kórejského výrobcu na liečbu choroby správnym rozhodnutím. Najaktívnejšou zložkou v kompozícii je vitamín K, ktorý posilňuje krvné cievy, odstraňuje začervenanie. Kompozícia tiež obsahuje extrakt centella asiatica, kyselinu hyalurónovú, slnečnicový olej, levanduľový olej, smädný olej, lycetín. Zložky umožňujú zmierniť zápal, vyživujú a hydratujú, vyhladzujú jemné vrásky, zvyšujú elasticitu.

Mnoho používateľov uvádza účinnosť Anti-Redness. Produkt je vhodný pre suchú, poškodenú a citlivú dermu. Ak žijete vo veľkej metropole, je nevyhnutné používať Ciracle Anti-Redness. Niektorí používatelia poznamenali, že môže upchávať póry (kvôli prítomnosti olejov v zmesi). Ak je však liek vhodný pre typ pleti, účinok nebude dlho trvať..

1 Vichy-Idealia

Jedným z najpopulárnejších je liek od Vichy, ktorý si môžete vybrať v ktorejkoľvek lekárni. Ako základ používa výrobca mineralizovanú prírodnú vodu s vysokým obsahom minerálnych solí VICHY a dodáva tajné zložky - fermentovaný koncentrát čierneho čaju, koncentrát čučoriedok a adenosín. Idealia hydratuje tvár 24 hodín, vyhladzuje textúru, dodáva rovnakú farbu, odstraňuje začervenanie, vracia lesk. Produkt je najvhodnejší na nanášanie make-upu.

Produkt je určený pre niekoľko typov pleti: suchú, normálnu a kombinovanú. Spotrebitelia zaznamenávajú hydratačné vlastnosti, jemnú textúru, príjemnú arómu. Je lepšie ju používať ráno po očistení. V rámci rýchleho tempa života vo veľkom meste vás krém chráni pred nepriaznivými vplyvmi zvonka. Elektrická sklenená nádoba je skvelá, ale nie každý má rád formát balenia bez zásobníka, pretože sa zvyšuje spotreba. Toto je pravdepodobne jedna nevýhoda. Mnoho žien zdôraznilo, že Vichy-Idealia je najúčinnejšia v boji proti ružovici a sčervenaniu..